Hovudside

Hvordan Grow Cryptomeria

by Walther

Den Cryptomeria, på folkemunne kjent som japansk Cedar, er en dekorativ treet populær i Japan og japansk-inspirerte hager. Cryptomeria kan dyrkes over hele USDA soner fem til 9. Standard Cryptomeria kan nå en høyde på over 200 meter. Dverg og hybrid Cryptomeria er mindre og nå en høyde på 20 meter eller mindre, spesielt når dyrket i et bonsai ordning. Vokse Cryptomeria for et attraktivt midtpunkt i hagen din eller bonsai hage.

Bruksanvisning


Hvordan Grow Full-Sized Cryptomeria Outdoors


•  Velg et område i hagen din som du ønsker å plante Cryptomeria. Cryptomeria krever full til delvis sol og godt drenert jord og bør plantes i et område skjermet fra sterk vind. Ta hensyn til det faktum at Cryptomeria kan vokse til en bredde på opptil 30 fot og sine røtter vil spre seg like langt.

•  Forbered jorden. Bruk spade til å bryte grunnen av. Fjerne store steiner og annet rusk som kan begrense den unge treets røtter. Bland en anvendelse av tre gjødsel i jorda for å øke de nye Cryptomeria vekst. Cryptomeria krever næringsrik jord for å vokse godt og vil trenge kontinuerlig gjødsel søknader hvert år. Følg gjødselprodusenten spesifikke instruksjoner, som ulike merkene varierer i deres søknadsprosessen.

•  Grav et hull i den utarbeidede jord som er bredden og dybden av Cryptomeria sapling rot ball. Sidene av hullet skal være på nivå eller litt lavere enn bunnen av treet der Cryptomeria røtter starte. Sett Cryptomeria i hullet og fyll den med skitt du fjernet mens grave. Sett inn en stake i bakken ved siden av ungtrær og knytte sapling i bagasjerommet til innsatsen for å bidra til å støtte treet til sine røtter er etablert.

•  Vann den Cryptomeria ungtrær. Hold jorden fuktig hele tiden. Cryptomeria krever mye vann i løpet av sommermånedene. Cryptomeria også gjør best fuktig vær. Hvis din lokale regionen ikke har fuktig vær og din Cryptomeria begynner slippe nåler, spray treet flere ganger i løpet av dagen med en sprayflaske eller en hageslange.

•  Beskjær Cryptomeria regelmessig gjennom alle årstider unntatt vinter. Cryptomeria vokser raskt og kan danne svært tett løvverk. Bruk beskjæringssakser å kutte eldre grener som nødvendig for å sikre sollys når de indre grener. Tåke bladene for to til tre dager etter hver beskjæring økt for å hindre at treet fra å gå inn i stress og mister nåler.

Hvordan Grow Dwarf Cryptomeria i en Bonsai Arrangment


•  Fyll bonsai potten med bonsai jord, som er tilgjengelig på spesialitet barnehage eller bonsai hage forsyne butikkene. Bonsai jord er spesielt designet for å tørke ut raskere enn standard potting jord.

•  Bruk hånden til å grave et lite hull i bonsai jord som er på størrelse med bonsai Cryptomeria rot ball. Plasser Cryptomeria i jorda og fylle sidene av hullet. Tamp ned forsiktig å sette løst smuss. Bruk en sprayflaske til tåke treet og jord.

•  Plasser bonsai potten i et metall, plast eller keramiske brett med en to- til tre-tommers leppe. Fyll skuffen med vann. Fordampningen fra skuffen vil bidra til å holde luften fuktig, nødvendig som bonsai treet krever fuktighet for å trives.

•  Gjødsle bonsai Cryptomeria. Den lille voksende område av bonsai potten betyr at Cryptomeria vil raskt tømme jordas næringsstoffer og vil trenge regelmessig fôring hver to til tre uker, avhengig av anbefalingene fra gjødselprodusenten. Standard bonsai gjødsel med chelated jern, formulert for de små voksende områder av bonsai ordninger, er tilstrekkelig. Dryss på bonsai potting jord og tåke med sprayflaske.

•  Sett bonsai ordning i direkte sollys utendørs eller på en vinduskarm i tre til fire timer hver dag. Gartnere i geografiske regioner med begrenset sollys, spesielt om vinteren, kan ha nytte av å kjøpe en innendørs hagearbeid lys som simulerer de ultrafiolette strålene fra solen.

Tips og advarsler


  • Cryptomeria dyrkes utendørs i områder med kalde vintre kan bli brun. Dette er naturlig og betyr ikke at treet er dying.Fertilize utendørs Cryptomeria hver 30. dag hele våren og høsten.
  • Utendørs Cryptomeria som ikke beskjæres kan bli for tett, skjerming indre grener mot sollys og skape en sopp-vennlig miljø som kan drepe treet.