Hovudside

Interessante fakta om plommetrær

by Walther

Interessante fakta om plommetrær

Den plommetre, Prunus cerasifera, er et løvtre og barken av treet er en rødbrun. Ett felles navn for den lilla plommetre er den tordensky plommetre, ifølge University of Florida. Plomme trær er svært populære på grunn av deres frukt og vakre farger.

Geografi


Lilla plommetrær er innfødt til Asia. De vokser i US Department of Agriculture soner fem gjennom 8A, ifølge University of Florida.

Betraktninger


Plommetrærne har en moderat til rask vekst, ifølge North Carolina State University. Plommer tiltrekke fugler og andre pattedyr som ekorn. Disse trærne har en oppreist spre vane og blomster av plommer trær spenner fra hvitt til rosa.

Størrelse


Plommetrær vokse til en høyde på mellom 15 og 25 meter, mens bredden av treet kan nå de samme målene. Plommene kan vokse opp til 1 cm i diameter. Bladene av lilla plomme treet kan vokse til en lengde mellom 1,5 og 2 inches. Bladene har en spiss tupp og en lys grønn farge.

Habitat


Lilla plommetrær vokser best i fullt sollys. Jorda bør være godt drenert og litt syrlig. Disse trærne har moderat tørke toleranse og moderat toleranse for aerosol salt, ifølge University of Florida.

Tidsramme


Plommetrær vanligvis blomstrer tidlig på våren. Plommetrær kan leve ca 20 år, men nedgangen av treet begynner mellom den 10. og 15. år.

Komplikasjoner


Noen av de sykdommer som lilla plommetrær kan oppleve inkludere canker, rot rot, tre råte, svart knute, vinterskade, bakteriell spot, kvist sykdom på planter, blad curl og verticulum wilt. Noen av de vanligste insektene som påvirker lilla plommetre inkluderer fersken treet borer, bladlus og den østlige telt caterpillar, ifølge University of Illinois. Dette treet gjør vanligvis dårlig mot boremaskiner i dårlig komprimert jord. Disse trærne har lite til noen invasiv potensial, som betyr at de aldri vil vokse ut av kontroll.

Hurtig Fact


Dette treet er populær på grunn av sin uvanlige blad farge, ifølge University of Florida. Disse trærne har et pulserende lilla farge.