Hovudside

Sykdommer i Horse Chestnut Tree

by Walther

Sykdommer i Horse Chestnut Tree

Hestekastanje er et populært valg for landskaps i det offentlige rom, inkludert høyskoler og parker, på grunn av den tette skyggen den gir. Den vokser til 40 til 50 meter høye. Klynger av oppreist hvite blomster danner på treet på forsommeren, etterfulgt av uspiselig frukt. Hestekastanje er utsatt for noen sykdommer som smitter bladverket sitt, men ikke avta den generelle helsen til treet.

Leaf Blotch


Blad flekk er en soppsykdom som forårsaker syke, misfargede områder på hestekastanje blader. Områdene begynner som små, lette rødbrune flekker med gule kanter. Senere, de forstørre og delta sammen. Blad flekk er noen ganger forveksles med blad svi, men kan være preget av de minutt fruiting soppstrukturer som danner innenfor de syke spots. Hyppig regn kan forverre sykdommen og få den til å spre seg, som de strukturene produserer sporer i våte forhold. Selv om sykdommen ikke påvirker den generelle helsen til treet, gjør det redusere treets skjønnhet. Unn blad flekk ved raking og avhending av blader.

Leaf Scorch


Blad svi oppstår vanligvis i midten til slutten av sommeren. Det er en fysiologisk forstyrrelse som følge av varmt og tørt vær. Margene på treets blader blir brune, tar på en svidd utseende. Bruning utvikler seg innover til hele bladet er brun. Suge treet en gang i uken i varmt, tørt vær for å bidra til å forhindre blad svi.

Anthracnose


Anthracnose er en bladverket sykdom forårsaket av soppen Glomerella cingulata. Det fører deler av hestekastanje blader å slå brune, spesielt bladet årer. Blad vev kan bli innskrumpet og sprukket. Fruiting strukturer av sopp inneholder sporer dannes på bladene og barken av treet. Soppen overvintrer på treet, så bare avhending av bladene vil ikke hindre reinfeksjon. Infiserte kvister og grener bør beskjæres ut. Påfør kalk svovel når treet er sovende, og spray en soppdreper på infiserte områder i vekstsesongen.

Pulveraktig mugg


Meldogg er forårsaket av soppen Uncinula flexuosa. Det er en hvitaktig form som finnes på undersiden av bladene. Denne tilstanden forekommer oftere i områder hvor det er høy luftfuktighet og hyppig regn. Å behandle pulveraktig mugg, påfør en fuktighetsbevarende svovel. Rake og kast bladene, også.