Hovudside

Høsting Times for Neper

by Walther

Høsting Times for Neper

Neper har varierende høsting ganger, fordi de kan plantes på våren, sensommeren eller høsten. Når plantet i slutten av høsten, blir de vanligvis dyrkes for sine greener. Riktig tid for å høste dine neper er også avhengig av de skriver du vokser, og hvis de har vokst til sin høsting størrelse.

Typer Neper


Det finnes mange varianter av neper som gartnere kan vokse. Hver art har en bestemt mengde tid den trenger før røttene er klar til å høste. For eksempel trenger Just Right 60 dager, Gilfeather trenger 75 dager, Royal Crown trenger 53 dager og White Knight trenger 75 dager, ifølge University of Illinois Extension. Gartnere kan plante neper for sine røtter i den tidlige våren. Neper for et fall avling bør plantes 70 dager før den første frosten å hindre vinter skade.

Størrelsen på Neper


En nepe størrelse indikerer om den er klar til å høste. Hvis en avling opplevd problemer i vekstsesongen, kan dens tid for innhøsting bli forsinket. Gartnere bør grave opp en eller to av sine neper å måle deres størrelse før høsting av avling. Neper er bedre smaker når de er mellomstor. For optimal smak, slakte neper når deres diameter er 2 til 3 inches bred. Hvis nepe avling er ikke klar til å høste før den første frosten, dekke avling med mulch å isolere jord.

Høsting Turnip Greens


Neper dyrkes for greenene har kortere høsting ganger. Nepe grønne typer som Topper og Seven Top kan høstes 40 dager etter planting, ifølge University of Illinois Extension. Vanligvis, nepe greener er klar til å høste når de er 4-6 inches høy. Du trenger ikke å løpe ut og høste alle greenene når de når 4 inches. Du kan vente noen uker og høste dem når du trenger dem på kjøkkenet.

Hvordan holde orden


En enkel måte å holde orden harvest tider er å lage små tegn for nepe senger. Skrive på et stykke papir med en tykk kartong type neper du vokser og når de ble plantet. Du kan også indikere deres anslått høsting tid og eventuelle vaskeanvisningen. Laminere papiret og feste til en liten stav i front av raden. Videre holde en kalender over når nepe avlinger må være høsting vil hjelpe din plan ut tidspunkter for høsting.