Hovudside

Hvordan lage en Dam til Stopp Flood Water

by Walther

Hvordan lage en Dam til Stopp Flood Water

Flom er et overløp av vann som dekker land normalt ikke dekket av vann. De kan være et resultat av forhold som en rask vårløsningen av snø i fjellene, overspenning regn stormer, orkaner, monsunen, tsunamier og hav storm fra sykloner eller andre alvorlige stormer. Flom kan skade eller ødelegge boliger og bedrifter, men å være forberedt med riktig forsikring, nødhjelp og en idé om hvordan du kan beskytte deg selv og din eiendom kan redusere virkningen.

Bruksanvisning


•  Se i National Weather Service for å bestemme den forventede toppen av flomvannet. Utføre en visuell undersøkelse av området som skal beskyttes; se for lav bakken og fordypninger der vannet er mest sannsynlig å strømme inn i uønskede områder, og bestemme omkretsen du ønsker å etablere til å skape et beskyttende dam. Dette vil gi deg en idé om hvor sandsekker må plasseres, hvor høy demning må være og om hvor mange sandsekker du trenger.

•  Signal tomme sandsekker nær kilde av sand. Fylle sandsekker er en to-person operasjon. Avgjøre hvem som skal måke og som vil holde posen. Ta på skinnhansker.

•  Brett åpningen av posen ned i en krave og spre den, slik at sand kan skuffes inn i den. Øse opp sand med spade og tøm den i sandsekk. Gjenta til posen er fylt 1/3 eller 1/2 av sin kapasitet til å hindre at det blir for tunge og for å tillate en bedre tetning i dammen.

•  Plasser posen på ønsket sted og brett den øverste delen av posen under så du legger den ned. Knytte posen er unødvendig og tar verdifull tid borte fra å fullføre demningen.

•  Plan om å bygge demningen i en pyramide mote. Begynn med en bred base med rader av sandsekker ved siden av hverandre, og deretter stable hvert etterfølgende lag som er smalere enn den nedenfor den. Dette vil øke styrken og stabiliteten av dammen, og tillate det å bli bygget høyere.

•  Stamp hver pose på plass med foten. Rave hver rad, slik at endene av posene ikke er parallelle med hverandre. Når du legger til et ekstra lag, plasserer sentrum av posen over punktet de to poser under det å møte hverandre. Disse tiltakene vil sikre en bedre barriere mot vannet.

•  Fortsett å legge lag til du har en eller to rader på toppen. Høyden av dammen vil avhenge av hvor mange rader av poser er ved siden av hverandre på bunnlaget. Jo flere rader, jo bredere base er og jo høyere dammen vil være. Sjekk demningen for lekkasjer og forsterke der det er nødvendig.

Tips og advarsler


  • Se etter noe vann som strømmer opp fra bakken gjennom gnager eller andre hull inne i verneområdet. Merker du noen, sirkel hullet med sandsekker for å inneholde flyten.