Hovudside

Sitrusfrukter Sykdommer

by Walther

Sitrustrær er utsatt for bakterier, sopp og virussykdommer. Den vanligste er listet opp her. Av disse sitrus canker og sitrus Greening forårsake størst bekymring til sitrus industrien.

Citrus Canker


Citrus canker er en svært smittsom bakteriesykdom som ble introdusert til Florida fra Japan i 1912. Små runde lesjoner omgitt av en gul glorie er funnet på blader og frukt. Det er lett spres av insekter, fugler, mennesker eller utstyr. Det finnes ingen kur og infiserte trær er vanligvis ødelagt.

Citrus Greening


Greening eller huaglongbing, ble først rapportert i det sørlige Kina i 1919 og bekreftet i Florida i 2005. Overføringen av den asiatiske sitrus psyllid insekt. Voksen har et spettet brun kroppen og er 3 til 4 mm lengde. De kan bli funnet på undersiden av bladene. Sykdommen kan også spres gjennom poding. Det vanligste symptomet er flekkete, gul spraglete leaves.The marmorering utvikler seg i tilfeldige mønstre som kan vises på bare én side av bladet. Frukt kan være skjev. Sitrus Greening er lett feildiagnostisert som en næringsmangel. Fjerne infiserte trær og kontroll psyllids med et bredt spekter insektmiddel. Trær skal ikke sprøytes mens bier er tilstede. Infiserte trær bør fjernes.

Melanose


Melanose er en sopp sykdom som først og fremst, men ikke utelukkende, angriper grapefrukt. Den scabbed frukt skall påvirker ikke frukt kvalitet. Soppen forplanter på død ved og infiserer eldre trær mer alvorlig. Kontroll av sykdommen er ved beskjæring død ved. Behandle trær med en soppdreper.

Greasy Spot


Greasy spot er en sopp som kan diagnostiseres ved utseendet gulaktig brun blister flekker ofte finnes på undersiden av bladene. Spray trær med en flytende kobber soppdreper i juni eller juli. Å bidra til å hindre spredning av soppen, fjerne løv og ødelegge dem.

Sotet Mold


Sotet mold forårsaker en sverting av sitrus blader. Formen utvikler med hjelp av Honeydew sekret av insekter som bladlus, whiteflies, og melete bugs. Spray trærne med flytende kobber soppdreper å kontrollere sopp og et insektmiddel for å kontrollere insekter.

Alternaria Brown Spot


Alternaria produserer brune flekker omgitt av en gul glorie på frukt, blader og kvister. Kontroll er ved å velge sykdomsfri lager. Overwatering og overdreven bruk av nitrogengjødsel favorisere spredning. Spray trær med en kobber soppdreper, særlig i perioder med vått vær.

Citrus Skurv


Sitrus skorpe vises som blek oransje, hevet vorter på bladene. Dårlig infiserte bladene blir forvrengt. På kvister og frukt, utvikler en lignende corky vekst. De soppsporer utvikle og spre i perioder med varmt, fuktig vær. Spray med en kobber soppdreper.