Hovudside

Skritt for å forberede seg på en flom

by Walther

Skritt for å forberede seg på en flom

Planlegging for en flom er et viktig skritt i beredskap. For folk som bor i flomsoner, være forberedt kan bety forskjellen mellom liv og død. Å være forberedt også reduserer stress og angst som kommer med katastrofesituasjoner som flom. De som forbereder for en flom på forhånd også redusere virkningen av katastrofen på begge sine hjem og sine liv.

Lær hvor du er


Lær om eller ikke hjem ligger i en flom sone. Dette kan gjøres ved å kontakte kommunehuset. Finn ut om samfunnet har sikkerhetsplaner for nødssituasjoner, herunder rømningsveier, varselsignaler og hvorvidt de har nødly. Lære å rense vann og ha riktig utstyr (for eksempel klor eller jodtabletter) er nyttig.

Planlegg hva du skal gjøre


Planlegg en evakueringssystem for familien. Dette vil inkludere hvor de vil gå, og hvordan de skal komme dit. Denne planen må omfatte en nødsituasjon familie kontakt, helst noen som lever ut av staten, som kan kontaktes hvis noen blir splittet opp under evakuering. Pass på at hvert familiemedlem i husstanden har denne personens navn og kontaktinfo. Lag en liste over alle de tingene som trengs, som sikkerhet forsyninger og hus behov.

Vet hvem du skal ringe


Kjenner tallene for beredskap kontakter, som politi, brannvesen og ambulanse. Disse må bli lagt ut på hver telefon i husholdningen. Dette er i tilfelle noen blir skadet og er ute av stand til å komme seg ut av huset. Identifisere hjem farer før en flom, som hvordan å slå av elektrisk når en flom kommer. Har du en elektriker på hånden for å heve elektriske komponenter; være sikker på å forankre drivstofftanker. Dette er alle viktige skritt for å vite om det kan spare noen skade på hjemmet under en flom. I tillegg bør kjæledyreiere vet hvor lokale kenneler er, eller nærliggende seg, slik at deres kjæledyr vil ha et trygt sted å bo.

Samle Hva du trenger


Samle mat, klær, toalettsaker og nødhjelp hvis en flom advarsel eller watch har fått for området. Batterier, lommelykter og en radio er viktige elementer å ha i en nødssituasjon kit, samt et førstehjelpsskrin. Alle som tar reseptbelagte medisiner bør ha dem klar til å gå også. Ha en brannslukker hendig i huset. Samle familie immunisering poster, og være klar over når barna fikk sine siste stivkrampe skudd, i tilfelle noen får en punktering sår under evakuering.

Del hva du vet


Dele viktig informasjon med myndighetene om familiemedlemmer som er eldre eller har noen funksjonshemminger. Dette er ekstremt viktig for husholdninger som har noen sengeliggende, eller i rullestol, kan som trenger ekstra hjelp evakuere sine hjem. Del planer med venner og familiemedlemmer utenfor hjemmet slik at de vet at deres familie er trygg i en nødsituasjon.