Hovudside

Innendørs Planter for små steder

by Walther

Innendørs Planter for små steder

Det finnes et bredt utvalg av små planter som gjør en stor innvirkning på din innendørs plass. I tillegg til attraktive løvverk, noen av disse potteplanter også blomstre, og gir en fargeklatt. Mange små innendørs planter er naturlig undermål, mens andre vokser saktere i hjemmet enn de gjør utendørs. Før du legger liten plass potteplanter til interiøret, gjør at du kan møte deres kulturelle krav.

African Violet


Den afrikanske fiolett er en kompakt potteplante dekket i blomstrer det meste av året. Standard størrelse afrikanske fioler generelt vokser 5 til 6 inches høy og bred, mens miniatyr afrikanske fioler er bare to inches over. For å blomst vel, fioler krever åtte til 16 timer lys og åtte timer mørke hver dag. Gi et rikt, godt drenert jord som har en pH på 6,0 til 6.5. Vann når jordoverflaten tørker, og mate en vannoppløselig 20-20-20 gjødsel på en kvart styrke hver gang du vann.

Calathea


Calathea er en liten potteplante med slående spraglete blader. Mest calathea vokse ca 18 inches høy og bred, selv om det finnes varianter som Calathea roseopicta som når bare 8 til 12 inches. Alle calathea krever lyse indirekte lys for å opprettholde vegetasjon mønstre og farger. Gi godt drenerende jord og holde det litt fuktig. Mate våren gjennom sommeren med høyt nitrogengjødsel og månedlig i høst og vinter.

Cyclamen


Den Cyclamen er liten, men trekker oppmerksomheten innendørs med sine livlige blomstrer. Dverg valg er 6 inches høy og større varianter vokse til 12 inches. Planter trenger lys, inkludert en til to timer med direkte sollys i vintermånedene. De foretrekker kjølige temperaturer på 60 til 70 Fahrenheit. Vanne planten for å holde jorda fuktig, men ikke våt. Mate den med en høy fosfor gjødsel på halv styrke annenhver uke i vekstsesongen, som er fall gjennom tidlig på våren.

Jade


Selv om dette lettstelt saftig blir en busk ute i frostfrie områder av landet, vokser det sakte innendørs over mange år, sjelden nå mer enn 24 inches. Jade trenger lyse indirekte lys. La grunnen nesten tørke ut mellom hver vanning. Crinkling eller Shedding blader indikerer utilstrekkelig fuktighet. Mate annenhver uke, våren gjennom høsten, med en halv styrke løsning av en godt balansert gjødsel.

Moth Orchid


Med sin slanke stammen og liten pott, Orkide passer fint inn i omtrent alle innendørs hage. Botanisk kjent som Phalaenopsis, anleggets eksotiske blomster siste måneder innendørs før falming. Gi lyse indirekte lys. En østlig vindu er ideelt. Vokse i en jordløs medium som furu bark. Vann en gang i uken, våren gjennom høsten, slik at planten tørker ut litt mellom hver vanning. Mate med en orkide gjødsel månedlig vannløselig mens anlegget er blomstringen eller løvsprett ut. Stoppe fôring etter blomstringen, inntil ny vekst vises.