Hovudside

Slik Care for en Bay Plant

by Walther

En bukt anlegget, også kjent som en laurbær, er en middelhavs plante som ble båret som en krans ved gamle grekerne. Det er også kjent som bay laurbær og søt bay. Bay er brukt som en urt og kan høstes og tørkes for matlaging. Det er en aromatisk eviggrønn plante som har dype grønne blanke blader; den produserer små gule blomster om våren, etterfulgt av svarte bær om høsten. Bukta er en flerårig, selv om mange mennesker vokser det i containere og vinter det innendørs.

Bruksanvisning


•  Bay laurbær foretrekker en lys, løs jord. De liker et solrikt sted, men vil brenne, er så delvis skygge beste. Bukter trenger å renne riktig så røttene ikke råtner. Bukta vokser godt i containere, og vil nå en høyde på ca 5 til 8 meter når puttet og opp til 10 meter eller mer utendørs i mildt klima. Det er best å bruke en allsidig potting jord som vil beholde vann, men avløp godt.

•  Vann med varmt vann og holde jorda knapt fuktig. Bruke en gjødsel månedlig vannløselig.

•  Hold bay godt ventilert. Hvis anlegget er et utendørs anlegg, gir det god plass slik at den kan spre sine røtter. En bukt anlegget er et tre, ikke en busk, så anlegget tilsvarende.

•  Plukk av eventuelle gulnede blader. Hvis de er tykkere enn normalt der de skal festes, kan dette være tegn på en pest kjent som en grønnskolling. Vask undersiden av bladene med en meget fortynnet såpeoppløsning for å fjerne sugekoppene.

•  Hvis du bor i et veldig mildt klima der det ikke bli kaldere enn 20 grader C, kan du trygt utvide bay plante utendørs. Hvis dine vintertemperaturer dyppe lavere enn det, må bukten bli brakt inn om natten for å unngå frysing. Hvis du gjør holde bukt plante innendørs året rundt, er det svært gunstig å flytte anlegget til et utendørs sted for et par uker om våren. For et stort anlegg, bruk en beholder med en base på hjul for å gjøre flytte anlegget enklere.

Tips og advarsler


  • Bay planter kan ikke tolerere dyp frost. De bør være dekket eller helst brakt innendørs under den kaldeste delen av året.
  • Bay er svært vanskelig og tidkrevende å vokse fra enten frø eller stiklinger, så med mindre du er forberedt på å bruke tid og krefter, er det vanligvis best å kjøpe en bukt som allerede vokser.