Hovudside

Dverg japansk Maple sykdom og insekter

by Walther

Dverg japansk lønn er et populært landskaps tre for sin lille størrelse og prangende løvverk. Imidlertid er dette treet utsatt for skade både insekter og sykdommer.

Identifikasjon


Dverg japansk lønn er et lite tre, ofte nå mindre enn åtte meter i høyden, og er kjent for sin briljant farget løvverk. I noen varianter er det en dyp rødlilla på våren og høsten, noen ganger endre til en bronse-grønne i sommer. Andre varianter er grønn og endring i lys kobber, oransje, rødt eller gult i høst.

Sykdom


Dverg japansk lønn er utsatt for anthracnose, blad spot, pulveraktig mugg og rot råtne. Mens rotråte kan være ødeleggende for disse trær, kan de fleste andre sykdommer bli behandlet med den passende soppmiddel.

Insekter


Insekter som kan forårsake problemer for dverg japansk lønn inkluderer bladlus, noe som kan resultere i bladfall. Imidlertid vil mange rov insektarter som lever av bladlus vanligvis kontrollere en aphid infestation. Cottony lønn skala kan være en pest på dverg japansk lønn, danner store bomulls massene på bakken siden av grener. Skalaer kan styres med hagebruk olje spray. Boremaskiner kan ødelegge dverg japansk lønn hvis ikke kontrollert; imidlertid styre boremaskiner er det ofte vanskelig dersom et angrep har fått lov til å ta over. Insektmidler kan styre lys angrep.