Hovudside

Hvordan du rengjør elektriske komfyrer

by Walther

Holde elektrisk komfyr ren er en ganske enkel oppgave. Bare sørg for at du alltid har de riktige rengjøring forsyninger på hånden og at du gjør det på en jevnlig basis. Dette vil ikke bare holde elektrisk komfyr ser bra ut, men det vil forlenge levetiden på apparatet også.

Bruksanvisning


•  Rydd opp søl så snart de skjer. Noen stoffer, som tomater for eksempel, er mildt etsende og kan skade overflaten av ovnen hvis du lar utslippet sit eller bake på. Bruke en rengjøring fille og mildt rengjøringsmiddel for å tørke opp søl umiddelbart.

•  Hold brennerne rene. Helst at du får mat eller andre gunk på brennerne, vil du måtte vente på dem avkjøles før du kan rense dem. Når de er kule, fjerne dem fra selve ovnen. Du bør ikke få dem våte mens de er koblet inn i ovnen. Du kan ganske enkelt koble dem fra ovnen og rengjør dem i vasken ved hjelp av natron og varmt vann for å løsne gunk og tannbørste til å skrubbe den av. Ikke bruk skrapete, skuresvamper å rengjøre brennere.

•  Tørk brennere helt før du setter dem. Selv om du håndkle-tørke dem, la dem lufttørke i en time før du setter dem tilbake igjen.

•  Rengjør reflektor boller en gang i uken. Holde dem skinnende ikke bare ser bra ut, men det også forbedrer din komfyr energieffektivitet. De kan bli løftet ut av holderne når du har fjernet brennerne og vasket med en rengjøring fille med rengjøringsmiddel og varmt vann. Om nødvendig kan du bruke tannbørste til å skrubbe noen bakt på mat av boller også. Sørg for at de er helt tørre før du erstatte dem.

•  Tørk ned hele ovnen. Bruke en rengjøring fille fuktet med varmt vann og vaskemiddel. Pass på at det ikke er søkk våt, men bare fuktig. Rengjør knottene samt back-splash området hvis ovnen din har en.

Tips og advarsler


  • Rengjør aldri komfyren mens den er varm eller fortsatt på.