Hovudside

Vegetabilsk Hage Planer og Layout

by Walther

Vegetabilsk Hage Planer og Layout

En godt gjennomtenkt plan og layout er avgjørende for hagearbeid suksess. Grønnsaker trenger sollys, varme nattemperatur, fruktbar jord og vann for optimal vekst. En hage plan og layout bør gjenspeile disse behovene. Tid å planlegge din grønnsakshage og organisere sin layout høster store belønninger.

Garden Site


Velg en plassering for din grønnsakshage. Grønnsaker gir best resultater når de får seks til åtte timer eller mer av direkte sollys. Velg et område som kjæledyr og barn vil forlate alene. Hvis hjort, kaniner eller andre dyr er et problem, gjerde hele hageflekk. I vindfulle områder, plasserer hagen hvor et vindfang, for eksempel et gjerde eller en gruppe av trær, eksisterer eller opprette en.

Vann


Plasser grønnsakshage nær en vannkilde. Under peak voksende perioder, grønnsaker trenger jevnlig vanning av 1 tomme til to inches per uke. Hånd vanning er akseptabelt, men tidkrevende. Vurdere dryppvanning eller soaker slanger. Jordiske vann metoder spare vann, og forhindre soppsykdommer og insektangrep. Mulch trasé mellom planter ytterligere spare vann og hindrer ugress i å vokse.

Hage Størrelse


Tenk hagen samlede størrelse. Jo større tomten, jo mer tid det tar vanne, luke og ta vare på den. Nybegynnere bør starte med en liten tomt. En 10- by10-fots hagen gir en familie på fire med nok råvarer for en sesong.

Layout


Lag en liste over de grønnsakene du liker. Tegn en layout på millimeterpapir av hvor hver enkelt plante går. Plante høye avlinger, for eksempel erter, mais og bønner, på nordsiden for å hindre skyggelegging av de andre avlinger. Den midterste skal være mellomstore grønnsaker, for eksempel tomater, squash og Cole avlinger. Plante endene av hagen seng med lave avlinger som salat og løk.