Hovudside

Når kan du plante poteter?

by Walther

Når kan du plante poteter?

Poteter er en tuber plante som kan vokse i de fleste typer jord og selv i store høyder. Faktisk er flere potetsorter dyrkes over hele landet. Å produsere best mulig avling, de trenger å bli plantet til rett tid og får rutine fôring og vedlikehold.

Not Too Cold


Selv om poteter er spenstig og solid, som de fleste planter, de vokser ikke i perioder med ekstrem kulde. Poteter bør plantes ikke mer enn to uker før den siste estimert fryse dato. Denne datoen varierer over hele USA, og kan variere fra tidlig i april i stater som Utah til begynnelsen av mars i stater som Alabama og Massachusetts og selv slutten av februar i stater som Florida.

Ikke for varmt


En annen nemesis av en sunn potetplante er ekstrem varme. Stater som Florida og Arizona har lange perioder med varme som kan skade mange planter inkludert poteter. Varmen har en tendens til å Wilt og svekke potet anleggsstruktur, og de lange perioder med uavbrutt sollys kan føre til blad brenne. Bønder i varme stater forhindre dette ved å plante sine avlinger så tidlig som mulig for å få plantene etablert før den varmeste delen av året. Avhengig av variasjon, poteter krever 16-20 uker å modne og modnes for innhøsting. Dette betyr at planting i midten av februar i Florida, for eksempel, vil produsere en avling ved slutten av juni.

Rotasjon


Poteter er en underjordisk grønnsak, og som sådan, kan kreve mye av næringsstoffer fra jorda. Gartnere bør plante poteter på en jordlapp bare en gang hvert 3-4 år. Å gi jord en pause gjør det mulig å bygge opp mengden av næringsstoffer og Leir-tekstur er nødvendig for å vokse krevende planter som poteter. Store gårder har fått rundt dette problemet ved å plante poteter i bare én av fire lapper av land. Hvert år er det potet avling dreies til en annen lapp slik at de tre andre til å ligge brakk.

Året


Poteter kan dyrkes året rundt i hydroponic voksende systemer. Økende poteter på denne måten betyr at ved bruk av beholdere og, i noen tilfeller, veksthus. Disse kan være skjermet fra både overdreven frost og sterk varme, slik at plantene til å vokse sunt som helst på året. Selv om denne måten å dyrke poteter er dyrere, kutter den også ned på jordbårne infeksjoner.