Hovudside

Hvordan velge Frukt og grønnsaker for hagen din

by Walther

Hvordan velge Frukt og grønnsaker for hagen din

Heve frukt og grønnsaker i en bakgård hage er en hobby som lønner seg ved middagsbordet med friske, gode smaker og sunne måltider. Når du har en interesse i bærekraft og voksende mat lokalt, er det ingen nærmere sted for hagen din enn bakgården. Mens det første hensynet til hva planter til å vokse i hagen din er det du liker å spise, det er andre grunner til at visse frukter og grønnsaker bør inkluderes eller ekskluderes fra hagen.

Bruksanvisning


•  Survey plass for å se hva du har mye plass du har å jobbe med. Noen planter liker å ekspandere inn i den ledige plassen, og kan snart overvelde en liten hage. For eksempel kan Vining tomater lett vokse opp til 12 fot lang hvis venstre ukontrollert. En bush tomat, men vokser bare ca 3 meter og deretter stopper. Squash, squash, vannmelon og andre Vining planter også ta opp en god del av horisontal plass, selv om de kan rettes oppover på et espalier.

•  Legg merke til plasseringen av solen i forhold til hagen, spesielt hvis vurderer kasser planter. Høye planter, slik som okra, eller de som var dyrket på et gitter, må være plassert på baksiden av hagen når orientert mot solen. Kortere planter, for eksempel greener, må være i front. Pole bønner trenger en støtte til å klatre på; hvis det er ingen steder i hagen for å gi et espalier bak andre planter, bør du plante bush bønner i stedet. Det samme hensyn gjelder for erter.

•  Forstå hva planter gjøre det bra i ditt klima. Selv sent-blomstrende tomat eller okra plantene ikke vil produsere godt i klima med kortere somre, kan en tidlig tomat passer perfekt inn i den ledige tid til å vokse og modnes. Paprika, tomater og auberginer slutte å produsere frukt når temperaturen er for varmt, og kan vise seg en skuffelse i et varmt klima. Mens kjøligere vær planter, for eksempel bladgrønnsaker, gulrøtter og reddiker, gjør det svært bra i lengre fjærer og lang høst vær, de vokser dårlig i midten av sommeren.

•  Test din jord med den enkle klemme test for å finne ut hva slags du har. Øse opp en trowelful av fuktig jord fra to inches under overflaten og klem den til en ball med hånden. Hvis ballen faller fra hverandre lett, bør du ha noe problem voksende rotgrønnsaker som gulrøtter, neper, reddiker og poteter. Jorda har en god mengde sand i det, og røttene kan enkelt skyve den ut av veien som de vokser. Men hvis den solgte holder sammen som en ball, har det en tung konsentrasjon av leire; rotgrønnsaker vil slite med å skape nok voksende rom. Du kan endre jord ved å legge ned 5 til 6 inches av kompost og rototilling den under. Selv om dette vil hjelpe løsne jord, vil det måtte gjøres hvert år.

•  Ta kontakt med fylkesskjøtekontorene om hva plantene vokser best i ditt område. De fleste skjøte kontorer har en Master Gardener program utviklet for å fungere med beboere og gi råd om å heve planter. Master gartnere vet hva frukt og grønnsaker vokser best for de andre folk i byen, som kan hjelpe deg begrense dine valg.

Tips og advarsler


  • For å motta mest sol, bør plantene være "stairstepped" i retning av solen. Små planter som salat og gulrøtter, skal plantes nærmest solen, slik at de ikke blir skjult bak skyggen av større anlegg. Middels høyde planter, for eksempel paprika og bush bønner, må være i de midterste raden for å sikre at mindre planter er ikke bak dem, og at de selv ikke er bak en høyere plante som vil skygge dem ut. Finn de høyeste plantene vekk fra solen slik at de kan unngå skyggelegging noen plante bak dem.