Hovudside

Ovntørket Grønnsaker

by Walther

Ovntørket Grønnsaker

Spare penger ved å tørke noen av fersk kjøpt eller dyrket grønnsaker ved hjelp av en ovn-tørkemetode. Grønnsaker med tynne skinn og et lavt syreinnhold er det best å tørke i ovnen. Før tørking, vask og forvelle grønnsaker i varmt vann for å forkorte kokeprosessen. Mange lav fuktighet grønnsaker fungere godt for ovnen-tørkemetode.

Rotgrønnsaker


Når tørket, rotgrønnsaker slå skarp og crunchy og gi et sunt alternativ til snacks tid. Tynt slice gulrøtter, pastinakk og neper for en erstatning for stekte potetgull eller kjeks. Hvite poteter, søtpoteter og yams er deilig når tørket og gi en god kilde til fiber. Andre mindre vanlige rotgrønnsaker som taro, ingefær og lotus rot også kan tørkes å bruke som krydder og smak til retter. Skrell den tøffe ytre huden før du tørke grønnsaker. Skjære dine rotgrønnsaker i 1/8-tommers-tykke biter og legg dem på en smurt bakeplate. Koke dem i minst seks timer ved 130 C til 150 C til den er tørr og sprø.

Bønner


Nesten hver type bønne tørker godt i ovnen. Navy, pinto, svart, linser, fava og soyabønner er blant de mange bønner du kan tørke. Shell og vaske friske, litt underripe bønner i kaldt vann før arrangere dem i et enkelt lag på en bakeplate. Bake seks til 12 timer ved 175 F til den er tørr og sprø. Bløtlegg bønnene i 24 timer for å rehydrere dem før koking.

Bladgrønnsaker


Grønnkål, grønne grønnsaker, spinat, sennep greener og andre bladgrønnsaker slå delikat flassende og skarpe når tørket i ovnen. Unngå å bruke greener med høyt vanninnhold, som kål eller isbergsalat, da disse ikke vil tørke hell i ovnen. Vask greener og tørk dem godt. Riv bladene i biter, pensle dem med olivenolje og dryss med salt og pepper. Stek ved 300 C i 20 minutter på en stekeplate til den er tørr og sprø. Fjerne dem umiddelbart fra arket og la dem avkjøles.

Andre Grønnsaker


Sopp, grønne bønner, blomkål og brokkoli buketter alle tørke opp med suksess i ovnen og arbeid som en stor middag snack. Sopp og grønne bønner inneholder mer vann og derfor tørr inn en læraktig tekstur. Blomkål og brokkoli ta en stund å tørke, men når de er kokt, gjør en ideell erstatning for pretzels og andre stivelsesholdige snacks. Tørke sopp og grønne bønner for åtte til 12 timer, og blomkål og brokkoli for ikke mer enn 10 timer ved 175 F.