Hovudside

Slik starter en Butternut treet

by Walther

Butternut trær eller Juglans cinerea, vokser naturlig i de kjølige, tempererte skogsområder i østlige Nord-Amerika. De finnete blader og dypt furet bark ligne andre valnøtt arter, og butternut trær er ofte dyrket for de søte, buttery nøtter de produserer på sensommeren. Starter butternut trær gjøres best ved å så frø i potter eller direkte i hagen, siden saplings begynte å bruke vegetativ formering metoder bukke lett å butternut forderve, en dødelig sopp sykdom som rammer butternut trær i hele sitt naturlige utbredelsesområde.

Bruksanvisning


•  Ta på hansker før du samle eller arbeid med butter, siden de inneholder et pigment som vil farge noe det kontakter. Samle modne nøtter fra under en moden butternut treet på sensommeren. Velge nøtter med en brunaktig ytre skall, og unngå de med noen tegn til grønt igjen på dem.

•  Plasser butter inn en 5-gallon plast bøtte med en lukkbar lokk. Kok 2 liter vann. La vannet avkjøles i fem til ti minutter. Hell vannet over butter, og forsegle lokket på bøtta. Bløtlegg nøtter i 24 timer.

•  Hell vannet ut av bøtta neste dag. Resultat rundt skrelle av hver butternut med en liten kniv. Skrell skallet av og kast dem.

•  Forbered en pott for hver butternut treet ønsket. Fyll en gallon barnehage beholdere med en blanding av tre deler hagejord med en del skarpe elv sand. Purke en butternut i hver container til en dybde som tilsvarer to ganger sin bredde. Fast jord over dem.

•  Plasser barnehager containere utendørs mot en solrik vegg med sørlig eller vestlig eksponering. Vann hver butternut til en dybde på 3 inches etter planting. Reduser vann til 1 tomme hver 10. dag, eller når jorden tørker ut til en dybde på 2 inches.

•  Spre en 1-tommers-tykke lag av mulch over hver pott av jord for å isolere frøene i løpet av vinteren. Ta av mulch våren når temperaturen stiger over 60 grader F for to uker.

•  Se for frøplanter i slutten av april eller begynnelsen av mai. Vanne butternut saplings sparsomt i løpet av sommeren, akkurat nok til å holde jorda jevnt fuktig.

•  Hold butternut saplings i deres barnehage beholdere for ett år, eller inntil de vokser til 12 inches i høyden. Plante dem i en seng med full sol og god drenering.

Tips og advarsler


  • Hvis du arbeider med store mengder butter, skrelle dem ved å kjøre dem gjennom en sementblander fylt med vann for å løsne og fjerne det ytre skroget.