Hovudside

Hvordan Vask Fin Kina

by Walther

Hvordan Vask Fin Kina

Omsorg for din fine Kina riktig vil gjøre det vare en levetid og mer. Et par enkle husholdningsartikler er alt som trengs for å holde Kina i tip top form. Ikke bruk en oppvaskmaskin å vaske fint porselen, som det er for varmt og vaskemiddel er for slitende. Det vil slite på glasur og mønsteret på fint porselen. Lagring av porselen riktig vil også forlenge levetiden og holde den fri for sprekker, hakk og riper.

Bruksanvisning


•  Vask Kina så snart som mulig. Ikke la maten tørke på platene, spesielt sure matvarer som kan sette flekker fint porselen. Bruk en slikkepott til å skrape plater, siden sølvtøy kan forlate riper.

•  Linje vasken med et lite håndkle for å hindre Kina fra å treffe bunnen av vasken. Legg ut et stort håndkle på et bord eller motvirke å plassere Kina på når det har blitt vasket. Fjern alle smykker som kan ripe eller chip Kina. Bruk et mildt vaskemiddel som Ivory eller Dove, og tilsett 2 ss. av eddik i vannet. Flytte vannkranen til side etter vasken er full for å unngå å treffe den med Kina. Bruk varmt vann, ikke varmt.

•  Vask bare ett element om gangen. Flere elementer i vasken kan skrape mot hverandre. Bruk en svamp eller myk parabolen klut til å vaske hvert element nøye. Ikke bruk en skuresvamp. Vask hver tallerken med sirkulære bevegelser. Unngå overtrykk eller skrubbing og tilbake. For vanskelige flekker, strø på litt natron med noen ekstra dråper vaskemiddel.

•  Skyll hver tallerken med samme temperatur vann. En endring i temperatur kan føre til at Kina til å sprekke. Ikke stable retter oppå hverandre mens de tørker. Legge dem ut enkeltvis på stort håndkle og hånd-tørr å hindre vann flekker.

Tips og advarsler


  • Bruk aldri en oppvaskmaskin å rydde fint porselen med mindre det er nyere enn 20 år gammel og produsenten spesifikt sier at det kan vaskes i oppvaskmaskin.