Hovudside

Informasjon om Fuyu Persimmon treet

by Walther

Informasjon om Fuyu Persimmon treet

Også kjent som kaki persimmon eller orientalsk persimmon, er japansk persimmon (Diospyros kaki) en langsomt voksende, lite tre ofte dyrket for sine saftige, spiselige frukter. Gartnere nyte denne planten som en liten skygge treet eller hage dekorativ. Fuyu (Diospyros kaki 'Fuyu') er en favoritt japansk persimmon sorten som gir søte, ikke-snerpende frukt.

Utseende


Fuyu persimmon vokser opp til 30 meter høye, og produserer en runde vane består av blanke, grønnaktig bronse blader som blir rødlig oransje eller gull i høst. Kjøttfulle oransje frukter, betydelig større enn de av den amerikanske persimmon (Diospyros virginiana), følger treets vårblomster. Frukt modnes i høst, og dyrkere nyte dem rå eller bruke dem i en rekke retter eller syltetøy.

Beliggenhet


Native til fastlands-Asia og Japan, er Fuyu egnet for US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner åtte til 10 år Treet tåler lave vintertemperaturer. Dyrke disse moderat, tørke-tolerant trær i fullt sollys for best resultat. Trær dyrket i delvis skygge produsere færre blomster, og dermed færre frukter.

Kultur


I motsetning til de fleste frukttrær, er japansk persimmon tolerant av en rekke grunnforhold, men den foretrekker en godt drenerende, litt sur jord. Vann ofte inntil treet er etablert for å danne en dyp, sunt rotsystem. Når etablert, gjør treet godt med ukentlig vanning. Vann oftere under lengre tørre perioder om sommeren hvis det er nødvendig. Påfør en balansert, generell gjødsel årlig på våren, før ny vekst framgår.

Problemer


Japansk persimmon er en holdbar, hardfør tre som er i stor grad pest og sykdom gratis. Skala, et insekt som vises som en bomulls hvit masse eller en hard, pansrede klump på undersiden av grenene, noen ganger oppstår og svekker treet. Kontroll skala med vanlige anvendelser av en hagebruk olje som neem olje. Japansk persimmon er lastet med frukt, og frukt dråpe skaper et rot; derfor unngå å plante treet i nærheten fortau og gangveier.