Hovudside

Hvordan Deep til Plant Dahlia knoller

by Walther

Hvordan Deep til Plant Dahlia knoller

Fra midten av sommeren til første frosten, georginer gi blomstrer i et vell av farger, former og størrelser, fra 2-tommers pom-pons til 12-tommers eller større "middag plater." I stedet for lyspærer, georginer vokse fra rotknoller som lagrer næringsstoffer.

Forplantning


Georginer formeres fra frø, stiklinger eller rotknoller, avhengig av hvilken type dahlia, men de er ofte vokst fra knollene. Plante dahlia røtter som har en levende knopp eller øyet, som er i kronen området. Dele røttene på det stedet med en skarp kniv eller beskjæringssakser.

Planting Dybde


Plante georginer i hull 8 til 10 inches dyp og bred nok til å romme røttene. Løsne jorden i bunnen av hullet og fylle den til en dybde på 6 inches. Plasser tuberous root på sin side, med øyet vendt oppover, og dekk med 2 til 3 inches av jord. Fyll jord rundt hver plante som det vokser, til overflaten er nivå.

Planting Beliggenhet


Georginer krever et minimum av fem til seks timer med sollys daglig og godt drenerende jord. Fordi georginer er tunge feeders, spade sengen til en dybde på så mye som 8 til 10 inches før planting. Arbeide i overenstemmelse eller gjødsel for en langsom frigjøring av nitrogen. Også arbeide i 5-10-15 eller 5-10-10 gjødsel. Hvis jord tester indikerer lav pH, legger bakken kalkstein.