Hovudside

Hvordan Grow kinesisk Chestnut Trees Fra Seed

by Walther

Hvordan Grow kinesisk Chestnut Trees Fra Seed

Den kinesiske kastanjetre (Castanea mollissima) dyrkes for muttere og skygge den gir. Med en 50-fots spredning og økende til 60 meter høye, bærer det en avrundet baldakin. Selv om det er hardfør i US Department of Agriculture soner 4 til 8, betyr det kinesiske kastanje best når dyrket i full sol i varme, tørre klima. Den vokser lett fra frø, som er sovende og må gjennomgå en grøssende periode før spirende. Starter den kinesiske kastanje frø i slutten av mars.

Bruksanvisning


•  Poke 10 til 20 små hull i en sandwich bag for ventilasjon, ved hjelp av en tannpirker eller en annen spiss gjenstand.

•  Pakk den kinesiske kastanje frø i en håndfull av fuktig Sphagnum torvmose, legg den i en plast sandwich bag, forsegle den og avkjøl i tre måneder. Denne kalde perioden, kjent som lagdeling, vil overtale frøet ut av dvalen. Når stratifying mer enn ett frø, sørg for at de ikke berører hverandre mens innpakket i torvmose.

•  Kombiner seks kopper hver av perlite, vermikulitt og bakketorvmose, og 1-1 / 2 ts. lime i en 2-liters beholder. Helle vann over det før det er jevnt fuktig. Scoop blandingen i planting potter, ett per frø, til innenfor 1/4 tomme av felgen.

•  Opprett en 1-tommers hull i jorden i hver potte. Lå kastanje frø på sine sider og dekke med jord.

•  Plasser potter på en varmematte, satt til 70 grader Fahrenheit, i et område hvor de ikke vil bli forstyrret. Lys er ikke viktig for spiring, men pottene bør ikke være i stummende mørke. Sjekk jorda daglig for å sørge for at det fortsatt er fuktig. Frøene skal spire innen 40 dager. Fjerne dem fra den varme mat på den tiden.

•  Harden av frøplantene i løpet av andre uken i mai ved å plassere dem utendørs i et skyggefullt sted. Gradvis øke tiden de tilbringer utendørs i løpet av en uke.

•  Transplant de kinesiske kastanje frøplanter inn i landskapet etter siste frost dato. Grave hull, 12 inches hverandre, til samme dybde som den potten der de har vært økende. Pakke jorda rundt plantene. Vanne sakte til vanndammer. Hold jorden fuktig, ikke soggy, mens de kinesiske kastanje frø blir etablert.

•  Plasser et tynt lag av høy over bladene for de første to ukene frøplante er i bakken. Dette bidrar til å hindre solen skålde, ifølge forskere ved de amerikanske Kastanje Foundation Farms. Fjerne gradvis høyet i løpet av to uker.