Hovudside

Aeonium som potteplanter

by Walther

Aeoniums (Aeonium spp.) Er saftige planter innfødt til Nord-Afrika og Kanariøyene. De er stauder i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11, men i de fleste av Nord-Amerika, de dyrkes som potteplanter eller som pottesommerblomster.

Kjennetegn


Aeoniums sette opp forgrening stengler med rosetter av blader på toppen. Vanligvis, de nederste bladene slippe av stilkene. Fargene på bladene er påvirket av mengden sollys, sesongen og vekstforhold for anlegget. De fleste tilbyr den lyseste fargen i direkte solen. Aeoniums blomstrer med små gule blomster, men etter blomstringen, dør rosetten. Som de fleste sukkulenter, kan Aeoniums formeres ved stammen borekaks.

Plassering


Aeoniums trenger å holde seg over 40 grader Fahrenheit, så plassere dem hvor de vil bli beskyttet mot trekk når det vokser innendørs. De trives i lyse filtrert sollys, så sett pottene i en sørvendt eller vestvendte vinduet for vinteren, men flytte dem ca 3 meter fra vinduet når sommeren kommer. Vekselvis, flytte plantene til en avblokkert, østvendt vindu for sommeren.

Omsorg


Pot Aeoniums i kaktus blanding eller kombinere like deler knust pimpstein og kommersiell potting jord, for å gi god drenering. En terrakotta potten med ett stort dreneringshull er det beste valget, fordi det gir rask tørking av jorda, slik at røttene puste. Holde plantene tørr i vinter, soaking dem bare en gang i måneden. Andre ganger, la jorda tørke mellom hver vanning, men øke vanning frekvens i vår til mai, når ukentlig vanning vil være nødvendig. Begynne å redusere vanning frekvens i september.

Skadedyr


Mealybugs er en hyppig plage av sukkulenter, inkludert Aeoniums. Se etter disse små hvite insekter eller deres bomulls sekreter der bladene bli stammen. Fjerne bugs med en bomullsdott dyppet i alkohol, spray anlegget hele med vann for å skylle av rester.

Farger og former


Aeoniums som trives som potteplanter kommer i rødbrun, rød, grønn og spraglete former. Den vanligste er Aeonium arboreum sortar, som når tre meter høy og inkluderer "Albovariegatum", med rosa, krem ​​og grønne blader, "Schwarzkopf," med nesten sorte blader, og "Atropurpureum", med dyp rød-lilla blader. Aeonium haworthii er en liten sorten som vokser seks inches høy og har blå-grønne blader.