Hovudside

Coleus Informasjon

by Walther

Gartnere vokse Coleus for sine fargerike blader, ikke dens blomster. Det er en årlig plante som bærer det vitenskapelige navnet Coleus x hybridus og er medlem av anlegget familien Labiatae.

Identifikasjon


Den coleus planten vokser til en høyde på 1-3 meter med en spredning like bred. Det er en årlig plante som vokser raskt og ikke lever forbi den første frosten. Den Coleus har enkle blader i nyanser av gult, grønt, rosa eller røde og iøynefallende blå blomster.

Problemer


Mens Coleus anlegget er svært motstandsdyktig mot de fleste insektproblemer, betyr det tiltrekke melete bugs, bladlus og whiteflies. Enhver type midd på Coleus anlegget fører til at bladene til å rynke og forvrenge. Det er også mottakelig for sykdommer stammen råte og rot råtne.

Betraktninger


Coleus planter trenger godt drenert jord og ikke mye vann fordi for mye kan forårsake skade. Det gjør best delvis skygge, men visse sortar gjøre det bra i full solen. Mens plantene dør i den første frosten av året, kan du ta stiklinger fra en hvilken som helst plante som gjør det bra for nyplanting.