Hovudside

Slik feilsøker en Goodman Furnace med innendørs Blower

by Walther

Goodman Manufacturing Co ble grunnlagt i 1975 og begynte å lage sentrale klimaanlegg og varmepumper i 1982. I dag produserer selskapet og distribuerer en rekke lette kommersielle og bolig kjøle- og varmesystemer. I likhet med andre gassovner, Goodman ovner har vifter. En vifte presser den oppvarmede luft inn i kanaler som fordeler luften gjennom et hjem. Hvis Goodman ovn i huset starter feil, feilsøke det selv kan hjelpe deg å spare kostnadene ved å ansette en profesjonell servicetekniker.

Bruksanvisning


•  Skru opp termostaten for å se om det aktiverer ovnen. Termostaten kan være satt for lavt. Termostaten bør også settes på "varme". Hvis du slår termostaten opp, og systemet ikke svarer, kan termostaten være feil.

•  Kontroller ovnen strømforsyning. Selv en gass ovn krever elektrisitet til riktig antennes. Kontroller strømbryteren er slått på. Hvis det er, inspisere brytere for å sørge for at de er slått på, og sjekk operasjonen lysene på ovnen for å bekrefte at de lyser skikkelig, noe som indikerer en god elektrisk forbindelse. Hvis ovnen konsekvent turer en breaker, må det profesjonell inspeksjon.

•  Kontroller tenneren. Gnist tenning systemer vanligvis klikke flere ganger når de prøver å tenne ovnen ved oppstart, og du vil høre støy hvis det fungerer ordentlig. En varm overflate tenneren skal lyse rødt som ovnen starter opp. Hvis den ikke gjør det, kan varmeelementet må byttes. De fleste ovner har også induserer vifte som starter før ovn tenning. Hvis det ikke slås på, kan viftemotoren være feil.

•  Rengjør eller bytt ovn filter. Et tilsmusset filteret blokkerer luftstrømmen, og dette fører ofte til overoppheting. Ovnen slår deretter av og på i raske intervaller kalles kort-sykling. Holde ovnen ren og filtrene frisk ofte eliminerer dette problemet.

•  Kontroller at ovnen er å få gass. Hvis du har en gass varmtvannsbereder, sjekk piloten for å sikre at det er tent Hvis det er, skal ovnen være å få gass, samt. Dersom varmtvannsberederen ikke fungerer heller, du sannsynligvis har en gass problem, og en umiddelbar samtale til gasselskapet er nødvendig. Hvis din ovn har en pilot lys som ikke lyser, prøve å tenne den i samsvar med bruksanvisningen. Bare forsøke dette hvis din ovn har en stående pilot lys.

•  Slå på innendørs vifte ved å dreie viftebryteren til "på" -posisjon. Det er vanligvis på "auto". Noen Goodman modeller kan ta opptil 30 sekunder å starte viften fan. Hvis det ikke slås på i det hele tatt, og du vet ovnen har makt, viften er i seg selv trolig defekt og må skiftes.

•  Inspiser varmeveksler for sprekker. Den konstante oppvarming og kjøling forårsaker utvidelse og sammentrekning som til slutt føre til skader. Hvis du ser sprekker i veksleren, det krever erstatning.

Tips og advarsler


  • Utskifting av indus vifte eller varmeveksleren eller tilstedeværelse av eventuelle lekkasjer kreve bistand av en profesjonell.
  • Slå av bryteren til ovnen før du utfører rengjøring eller reparasjon, og la systemet kjøle helt ned for å redusere risikoen for skader.
  • Forlate huset hvis du lukter en sterk duft av gass. Dette indikerer en gasslekkasje som krever umiddelbar evakuering og et kall til gasselskap for inspeksjon og reparasjon. Ring gasselskapet etter at du forlater hjemmet ditt.