Hovudside

Slik fjerner og forhindre mugg

by Walther

Hvis du har en liten, håndterlig område av mugg eller mugg, eller hvis du insisterer på å takle store kolonier selv, du må forstå de riktige protokoller for fjerning. Fjerne store muggsoppkolonier er en jobb best overlates til eksperter. Du bør også ta aktive skritt for å hindre mugg fra tilbakevendende, som du kan oppnå ved å nekte ditt hjem (eller andre miljø) de nødvendige betingelsene for muggvekst.

Bruksanvisning


•  Inneholder området om nødvendig. Hvis du har et lite område av mugg, påvirker bare bevegelige gjenstander som møbler eller stoff, kan du bare flytte de berørte stedene utenfor tørke. På den annen side, hvis du har en mold koloni trengende en vegg, tak, teppe eller fast innslag, må du stenge av rommet for å hindre mugg fra å spre seg. Kjøpe plastfolie fra din lokale Oppussing butikken og bruke den (sammen med duct tape) for å stenge av noen luker eller dører som fører inn i andre rom i huset eller bygningen. Hvis du har en HVAC system, slå den av for å hindre videre spredning av sporer.

•  Tørk mold. Aktiv mugg trives på fuktighet, så drepe overflødig fuktighet å nøytralisere sporene. Du kan begynne med å øke luftsirkulasjon. Åpne et vindu og plassere en avtrekksvifte i nærheten for best resultat. Hvis du ikke har en eksos fan, kan du fortsatt øke luftsirkulasjonen ved hjelp av vanlige fans, men en avtrekksvifte fungerer best fordi det trekker støvet utenfor. Å tørke kolonien helt, følger opp ved å slå på en avfukter eller kraftig varmeovn.

•  Beskytt deg. Når du begynner å arbeide med mold, må du bruke verneutstyr som fullt ut dekker armer og ben, samt gummihansker for å beskytte huden din mens håndtering harde forbindelser som blekemiddel. Også, sørg for å ha en pustemaske eller respirator, som mugg kan skape kaos på luftveiene.

•  Fukt formen. Selv om dette kan synes å motsi det forrige trinnet, vil du ønsker mold å føle litt fuktig før du desinfisere. Dersom mold har ingen fuktighet i det hele tatt, vil sporene bli luftbårne med den minste bris. Spritz formen med varmt vann fra en sprayflaske.

•  Desinfiser din mold. For best resultat, bland en kopp natriumhypokloritt (klorin) med en gallon av vann og spray det direkte over kolonien. Vent minst femten minutter før du skyller området, som du kan oppnå ved å spraye med vann.

•  Tørk området igjen. Nå som du har blitt desinfisert formen, må du tørke den igjen før du fjerner sporene fra hjemmet ditt. Du kan tørke rommet ved hjelp av metodene beskrevet i trinn 2. Sørg for å få området helt tørt før du fortsetter.

•  Kast formen. For dette trinnet, vil du ønsker å unngå å feie eller delta i enhver bevegelse som kan spre sporene. For best resultat, støvsuge hele området og kast støvsugerposen umiddelbart (eller tømme vakuum filter utendørs og skrubbe hele filteret med husholdningsdesinfeksjonsmiddel) uten å bære det gjennom ditt hjem. Et HEPA vakuum er det beste alternativet, siden det filtrerer urenheter. Også kaste noen elementer skadet av muggsopp, som møbler, bøker eller gardiner, ved å plassere dem i tykke søppelsekker (godt forseglet) og fjerne dem fra hjemmet ditt ved hjelp av den mest direkte banen mulig (for eksempel gjennom et vindu, for å minimere eksponering for resten av ditt hjem). Du kan bruke blekemiddel for å rengjøre ikke-ødelagte gjenstander.

•  Hold området så tørr som mulig for å hindre mugg fra tilbakevendende. Hvis din hjemme har problemer med fuktighet, installere et hygrometer (også kjent som en relativ fuktighet sensor), som ser ut og fungerer som et termometer, men bare måler luftfuktighet. Helst fuktigheten stiger rundt 50 prosent, slå på en bærbar avfukter eller øke luftsirkulasjon.

•  Reparer eventuelle lekkasjer eller fukt oppføringer. Hvis vannet har en konsekvent måte for posten, vil nye muggsoppkolonier dannes. Ved å finne årsaken til den opprinnelige kolonien, kan du bestemme den beste løpet av handlingen, som kan inkludere rørleggerarbeid reparasjoner, varmtvannsbereder reparasjoner, tak reparasjoner eller ny drenering installasjon utendørs.

Tips og advarsler


  • Når rydde opp mold, alltid bære en respirator, gummihansker og verneklær som dekker alt av huden din.