Hovudside

Hva Cleaner fjerner Gummi-Backed Rug misfarging fra Linoleum?

by Walther

Hva Cleaner fjerner Gummi-Backed Rug misfarging fra Linoleum?

Gummi-støttet matter eller området tepper --- den typen du naturlig ville bruke i et kjøkken eller bad - kan forårsake linoleum å misfarges, og etterlater en gul, oransje eller lilla flekk. Flekken er forårsaket av en kjemisk reaksjon mellom gummi og linoleum. Denne type flekker kan være svært vanskelig, og ofte umulig, å fjerne. Men det er et par av strategier som er verdt å prøve, og hvis de mislykkes, er det en rekke av noncleaning løsninger på problemet.

Ta av Stain


Dette rengjøringsmetoder kan fjerne flekken, spesielt hvis det ikke er veldig mørkt. Støvsuge gulvet for å fjerne all løs skitt. Fukt farget område av gulvet med rent vann påføres med en svamp. Strø bakepulver på det våte gulvet, og la den sitte i 20 minutter. Forsiktig skrubbe flekken med svampen. Ikke bruk en skurebørste, stålull eller noe annet som ville lage riper i overflaten av gulvet. Skyll gulvet, og tørk den med et håndkle. En annen mulig kur er å eksponere de fargede området for sollys. Fjern matten eller teppe i flere dager, og se om flekken lysere i det hele tatt. Hvis den gjør det, forlate området avdekket til flekken er borte.

Ta av Wax


Du kan finne at hvis du har søkt flere strøk av voks til gulvet, kan du fjerne flekken ved stripping gulvet og rewaxing det. Støvsuge gulvet for å fjerne løst smuss, vaske det og kle av voks i henhold til instruksjonene for den type voks du brukte.

Erstatte Linoleum


Hvis du ikke kan rengjøre flekken bort, kan du fjerne og erstatte linoleum, som vil fungere best hvis gulv er fliser, heller enn ark linoleum, som er svært vanskelig å matche når du gjør en reparasjon. Løsne limet som holder linoleum fliser til underlaget ved å varme opp flisen med en hårføner. Bruk et verktøy eller exacto kniv og en linjal for å kutte mellom flisene du trenger for å fjerne forsiktig og med til søm. Lirk flisene opp med en sparkel. Bruk passende løsemiddel for å rense underlaget av eventuelle gjenværende lim, gjelder nye limet med en sparkel og sette nye fliser på plass.

Få en annen Mat


Hvis alt annet mislykkes, og du ikke ønsker å bytte ut hele gulvet, får en matte eller del av tepper som ikke har en gummi backing og dekke opp flekken.