Hovudside

Chimney Cleaning Advice

by Walther

Chimney Cleaning Advice

Det er lett å glemme om skorsteinen, spesielt på innsiden av det. Selv om din peis eller vedovn er synlig daglig, du aldri se dine skorstein vegger. Men du burde. Eller bør du leie noen til å gjøre det. Rengjøring av skorstein minst en gang i året, avhengig av hvor ofte du bruker den, kan spare deg fra katastrofe av en pipebrann.

Kreosot


Brenning bare erfarne, harde tresorter i peisen din holder skorstein renere enn å brenne myk eller vått treverk. Men etterlater all røyk bak en fet opphoping av sot og kreosot. Veggene på den øverste tredjedel av skorstein vil trolig bli mest tungt belagt; gang en åttendedel av en tomme har dannet, må dette brennbar naturlig biprodukt bli børstet av for å forhindre en pipebrann.

Skorsteinsfeiere


Velge en god feieren kan kreve litt å spørre rundt. The Chimney Safety Institute of America (CSIA) anbefaler huseiere vurdere bare CSIA Certified Chimney Sweeps® å sikre tekniker ansatt er troverdig og stand til å gjøre jobben godt. Du bør også vurdere hvor lenge feier selskapet har vært i virksomhet, dersom selskapet tilbyr referanser, og hvis den enkelte gjør renhold vil ha ansvar forsikring for å beskytte ditt hjem og sin møbler mot ulykker. Når din families sikkerhet er i fare, ønsker du å ta alle nødvendige forholdsregler.

Chimney Rengjøring Verktøy


Hvis ansette en feieren er ikke i budsjettet, kan du være i stand til å gjøre det selv, men bare hvis - du har de riktige verktøyene, og hvis din skorstein er strukturelt lyd nok til å støtte vekten din lener seg mot det. Mye av det som er nødvendig, har du sannsynligvis allerede har: en dråpe klut for å beskytte gulvet og møbler i nærheten av din peis; en fuktig teppe eller ark for å henge foran peisen for å stanse avfall fra drivende inn i rommet; en stige for å nå taket (og eventuelt toppen av skorsteinen); og en våt / tørr vakuum for å suge opp i rotet når du er ferdig. De eneste verktøyene du kanskje ikke har er en håndholdt stålbørste til å skrubbe skorstein vegger via peis og en skorstein pensel bred nok for størrelsen på din skorstein. Du finner disse på peis butikker og store Oppussing kjedene.

Chimney Caps


Hvis du ikke allerede har en, vurdere å installere en skorstein. Laget av rustfritt stål, galvanisert stål, kobber eller leire, skorstein caps bidra til å holde pipa fri for fugler, ekorn, blader, vann og kvister. Det kan også bli renset, selv om rengjøringsmetode avhenger av materialet det er laget av. Hvis det er altfor skittent å rengjøre, eller for rustne, kan du være i stand til å male det svart. Ellers må du erstatte det.