Hovudside

Bygge en grønnsakshage

by Walther

Etablering av sollys


Planlegg plasseringen av din grønnsakshage minst en sesong før du ønsker å plante og dyrke grønnsaker. Det er fordi grønnsaker trenger tre ting for å vokse godt: sol, jord og vann. Se mønstre av solen i hagen din med mindre du allerede er sikker på at du har full solen. Full sol er definert som seks eller flere timer med skygge lys hver dag. Timer trenger ikke å være sammenhengende - 3 om morgenen og 3 på ettermiddagen vil gjøre. Sun gjør to ting: hjelper plantene vokser og varmer jorda. Jo mer sol, jo bedre for vegetabilsk hagearbeid.

Jordbearbeiding


Teste jord du planlegger å bruke for din hage for sitt nivå av surhet og de næringsstoffene den vil gi for plantene dine. Din USDA fylke Extension Agent kan gi informasjon om jord testing og laboratorier som vil behandle din testing, som har en tendens til å være mer pålitelig og informativ enn kommersielt tilgjengelige testing kits. Følg instruksjonene og bruke resultatene til å bestemme hva næringsstoffer og endringer du trenger å legge til jord for god vekst.

Vann, ikke bare fra slangen


Inspisere din potensielle hage for tegn på for mye eller for lite vann. Hvis du finner mose eller stående pytter etter at det regner, kan du ha for mye vann, på feil steder. Moss kan tyde på at nakne vinter buskas eller trær gir mer skygge enn du ønsker når de kommer inn i bladet.
Stående vann vanligvis viser at jorda ikke har god drenering er nødvendig for plantene å vokse gode røtter. Du må legge sand, torvmose eller kompost, slik at plantene får nok - men ikke for mye - vann. Hardpakket jord at vannet renner av rask trenger samme behandling, for å absorbere nok vann for vekst.

Gjør seg klar


Har tenkt å begynne å forbedre jord høsten eller tidlig på våren før du plante hagen din. Ved hjelp av en spading gaffel eller spade, grave i sanden, torvmose eller kompost du trenger for god drenering. Arbeid i drenering materialer til en dybde på minst en fot - 2 er enda bedre, men du kan gå tilbake til å forbedre din jord etter hvert hagesesongen.

Legge ernæring


Bruke resultatene av jord test for å legge kalk hvis jord er veldig surt. Deretter legger gjødsel og grave det i Vent 2 til 3 uker mellom å bruke kalk og gjødsle.; ellers, kan den kjemiske blandingen påvirker den ernæringsmessige kvaliteten på jord.

Holde hagen din sikker


Avgjør om du vil trenge et gjerde rundt hagen din. Noen mennesker ønsker et gjerde for å holde klippingen lettere eller en grøft rundt i hagen for å hjelpe legge til flere vannressurser under varme dager. Hvis nabolaget tar imot dyr, som kaniner, groundhogs, vaskebjørn og hjort, vil et gjerde holde uvelkomne gjester fra behandling av din nye hage som en snackbar. Se på fekting valg når du kjøper dine vegetabilske frø og planter.