Hovudside

Kategori Liste over Flowers

by Walther

Kategori Liste over Flowers

Blomster er blant naturens store skatter. Foruten å tilby en fest for våre øyne, mange blomster er spiselige, og de gjør en flott tillegg til hager og landskapspleie. Blomstene har bestemte egenskaper og forskjeller som skiller dem. Forstå disse forskjellene hjelpe gartnere foreta effektive valg for vellykket hagearbeid bestrebelser.

Staminate Blomster


En staminate blomst er en pollenbærende blomst som er biologisk kategorisert som mannlige, fordi den ikke har noen støvbærere, eller det har infertile kvinnelige organer. Staminate blomster nytte krysspollinering for å produsere solide frø. Det betyr at gartnere bør vokse staminate og pistilate blomster av en art i nærheten av hverandre. Eksempler på staminate blomster inkludere de av agurk, aubergine, krysantemum, og kristtorn.

Kvinnelige blomster


Kvinnelige blomster er blomster med frø bærende organer, den kvinnelige motstykket til staminate blomster. Kvinnelige blomster har funksjonelle støvbærere, men ingen pollenbærere. De kvinnelige organer i blomst vises vanligvis i midten av blomsten. Eksempler er søt ert, afrikansk iris (Dietes iridiodes) ridderspore, og Snapdragon (Antirrhinum majus). Pistilate blomster har ytterligere under beskrivelser basert på karakteristika inkludert stilken stil, formen på eggstokken, og om de er sammensatte eller singel, blant andre.

Dioecious


Arter med individuelle planter av ett kjønn eller den andre kalles "dioecious." Ordet dioecious betyr "to hus." Ett anlegg av en slik art kan ikke bære frukt eller blomster med mindre annet er plantet i nærheten.

Monoecious


Monoecious planter har både mannlige og kvinnelige blomster vokser på samme plante. Eksempler er pecan trær og mais. Agurk og squash også kvalifisere når de utvikler duo-kjønns blomster sent i sesongen. Monoecious betyr "ett hus", som betyr at de kan selv-pollinering.

Ettårige


Årlige blomster vokse for en sesong. Den ettårige du velger å vokse vil avhenge av hvor du befinner deg. Få hardføre stauder hvis du bor i et kaldt klima og ønsker hagen din til å vare så lenge som mulig. Eksempler på hardføre stauder inkluderer revebjelle, stemorsblomst, ridderspore og calendula. Det neste steget ned fra hardfør årlig er halv hardfør. Sow disse plantene etter den siste våren frost. Eksempler er babyens pust, blå salvie, og halm blomst. Siste på listen er ømme stauder. Disse trives i varme tropiske områder, men er svært utsatt for lave temperaturer og frost. Listen over ømme ettårige omfatter planter som ringblomst, morning glory, begonia, og impatiens.

Stauder


Staude blomster er de som vil fortsette å komme tilbake for tre eller flere år på rad. De ikke blomstrer så lenge som ettårige, men å ha stauder i hagen din kutt ned betraktelig på hage vedlikehold. Hvis du velger hva du plante med hensyn til blomstrende tider, vil hagen din produsere en parade av farge gjennom hele vekstsesongen. Enten du elsker dag liljer, mødre, flammende stjerner eller gammeldags svart-eyed Susan, stauder skape et vakkert landskap med minst mulig oppstyr, nyplanting, og kostnader.

Komplett


En komplett blomsten har petals, støvbærere, begerblad og pollenbærere. Ufullstendige blomster er de som mangler en av disse fire elementene. Komplett blomster er noen ganger forveksles med "perfekte" blomster, som har både støvbærere og pollenbærere, men mangel begerbladene. Eksempler på komplette blomster er roser og tulipaner.