Hovudside

Er Amaryllis & Lilies Relatert?

by Walther

Er Amaryllis & Lilies Relatert?

De vanligste amaryllis (Hippeastrum) er en del av Amaryllidaceae plantefamilie. Mens noen familiemedlemmer har felles navn med ordet "lilje" i dem, medlemmer av amaryllis familien er ikke sanne liljer.

Sanne Liljer


Den sanne lilje, eller Liliaceae, er familien består av 240 slekter og over 3000 arter, for det meste innfødte til tempererte og tropiske områder over hele verden. Liljer ofte har prangende, trompetformede blomster. Mange kjente blomstrende planter er en del av liljefamilien, inkludert tulipaner, hostas og hyasinter.

Amaryllis familiemedlemmer


Den Amaryllidaceae, eller Amaryllis, familien består av minst 90 slekter og arter 1200. Amaryllids er generelt funnet i varme strøk, inkludert deler av Sør-Amerika, Sør-Afrika og Middelhavet. Populære familiemedlemmer inkluderer ferie "amaryllis" (Hippeastrum), Snøklokker, påskeliljer og Crinum.

Misforståelse


I århundrer, ordet "lilje" har blitt brukt for å beskrive en rekke prangende blomster i og utenfor den Liliaceae familien. Forvirringen stammer fra populære vanlige navn, som ofte er basert på utseendet av blomstene. For eksempel har sanne amaryllis ofte blitt kalt "belladonna lilje." En annen amaryllis familiemedlem, Lycoris, er noen ganger kalt "edderkopp lilje."