Hovudside

Hvordan Vann grapefrukt trær

by Walther

Hvordan Vann grapefrukt trær

Riktig vanning av grapefrukt trær er en viktig del av å holde din sitrus anlegget sunt. Ifølge AgriLife Extension Texas A & M System, kan for lite eller for mye vann stunt optimal vekst og produksjon. For livskraftige, sunne grapefrukt trær, forstå hvordan å vanne riktig avhenger forstå nødvendige betingelser for å opprettholde blomstrende grapefrukt trær. Med riktig jordtype, drenering, fysisk tilrettelegging, vannmålinger, og vanning frekvens, vil vanning grapefrukt trær kunne lede til jevn vekst og helse.

Bruksanvisning


•  Sørg for at grapefrukt treet lever under optimale jordforhold. Ifølge AgriLife Extension, sitrustrær trenger dyp jord med funksjonelle interne og overflate dreneringssystemer, slik at vann er i stand til å nå treets røtter og vann igjen over overflaten av jorda kan lykkes roll off uten å skape et område med stående vann. I tillegg jord pH-områder fra 6 til 8 er best for sitrus planter. Til vann grapefrukt trær effektivt, er suksess avhengig av god jord.

•  Bygg en vanning ring for unge grapefrukt trær. Bygge opp jord i en ring formasjon bare bredere enn plantehullet; lage ringen slik at den måler 5 til 6 inches i høyde og 6 til 8 inches i tykkelse. For fersk plantet grapefrukt trær, gjerne bruke jord annet enn jord som brukes til å plante treet hvis det ikke er en tilstrekkelig mengde for en vanning ring. Området innenfor den vanning ringen er din bassenget; fylle bassenget med vann og tillate vannet å trenge inn i jordsmonnet. Den AgriLife Extension foreslår vanning nyplantede sitrustrær grundig ved å fylle vann ring to til tre ganger den første uken og en-to ganger per uke følgende tre uker; justere frekvens i henhold til nedbør og sesong. I den femte uken, begynner vanning når toppen en tomme av jorda er tørr. Vanning ring vil naturlig forsvinne gjennom erosjon i løpet av fire til seks måneder på hvilket tidspunkt treet anses moden og kan vannes deretter.

•  Bygg en vask eller bruke emittere eller boblere for modne og etablerte trær. Ifølge University of Arizona College of Agriculture, kan du konstruere en vannbassenget for din grapefrukt treet ved å reise en 4- til 8-tommers høy dike litt større enn omkretsen av treets baldakin å omfatte bredden av røttene. Hvis du foretrekker å bruke emittere eller boblere, plassere dem rundt bunnen av treet; bruke 2-6 emittere eller ett femtinitti boblere. Husk at etter hvert som treet vokser, vil ytterligere emittere eller boblere være behov for økt vanning.

•  Sett opp en vanning tidsplan for modne og etablerte trær. Ifølge AgriLife Extension, vil ved hjelp av en hjemmelaget målesystem lar deg nøyaktig bestemme vannbehovet ditt grapefrukt treet på en etter behov basis gjennom hele året. Siden værforhold endring, så gjør vanning behovene til grapefrukt treet. For målesystemet, dekker to 2-tommers-høye bokser (som tunfisk bokser) med netting; fylle bokser med vann umiddelbart etter et kraftig regnskyll eller etter grundig vanning treet for å bestemme neste gang treet trenger vann. Plasser bokser utenfor der de vil bli utsatt for naturlige elementer. AgriLife Extension forklarer at når vannet fordamper og bokser er tørre, er det på tide å vanne din grapefrukt treet. Vanne med 1 1/2 inches av vann fra midten av april til midten av september; for alle andre måneder, vanne med en tomme av vann.