Hovudside

Når bør du Spray Cherry Trees for sopp?

by Walther

Uavhengig av variasjon, hvis du har et kirsebærtre i hagen er det sannsynligvis en av de vakreste planter du har. Disse trærne er hardføre og holdbare, men er noen ganger utsatt for smitte av sopp. Å vite når man skal behandle din kirsebær for sopp, og også noen forebyggende tips, kan holde treet fri for sykdom i mange år.

Vanlige Sopp som påvirker Cherry Trees


Det finnes flere vanlige sopp som påvirker kirsebærtrær, ifølge Treehelp.com. Den vanligste er sort Knot, Silver Leaf, pulveraktig mugg, Cherry Leaf Spot, og Brown Rot. Selv om hver av disse vil produsere litt forskjellige symptomer, kan vanlige forebyggende praksis og proaktiv behandling minimalisere virkningene av disse sykdommene på treet helse.

Forhindre soppinfeksjoner før de begynner


Den viktigste faktoren i å beskytte et kirsebærtre fra soppinfeksjon er alltid kommer til å være forebygging. Infeksjoner som oppstår ikke trenger ingen behandling, og siden soppmidler kan være noe skadelig for trær det er bra å unngå dem hvis mulig. Collier Arbor Care, et medlem av International Society of Skogbruk, påpeker at grunnleggende sanitære teknikker vil hindre unødvendig spredning av smittsomme sopp. Fjerne infiserte grener og frukt tidlig kan stoppe en utbredt infeksjon med en gang.

Unngå bruk av vann sprinkleranlegg nær trær, som fuktighet er den vanligste vannledningen fra soppinfeksjon. Bill Blackledge, skriving for BBC, peker også på at beskjæring treet til rett tid kan bidra til å stoppe infeksjoner. Varme og fuktige forhold er de beste miljøer for sopp å vokse i; beskjæring i disse tider vil bære en større risiko for infeksjon enn beskjæring tidlig på våren (før ny vekst begynner) eller sent på høsten (to til tre uker før forventet frost).

Slik bruker Sopp om nødvendig


I noen steder og noen år, men de beste forebyggende praksis i verden er ikke nok til å stoppe soppinfeksjoner. Når disse oppstår, vil du ofte må ty til noen form for behandling for å redde treet. Som med ugressmidler og plantevernmidler, bør soppmidler ikke brukes med mindre de er absolutt nødvendig. Unngå å stole på dem som en vanlig eller sesong løsning for problemer; i stedet, være en aktiv observatør av forholdene i hagen din og hage.

Hvis du oppdager en spesiell sopp begynner å sette inn på din kirsebærtre, kan du være i stand til å stoppe spredningen ved beskjæring. Hvis dette ikke fungerer, anbefaler Collier Arbor Care bruker, "wettable svovel eller kobber i perioder med fuktig vær," som en organisk alternativ. Noen regioner, de går på å merke seg, er så fuktig og varm at soppmidler kan være nødvendig på en vanlig basic. I slike steder, de statlige, "Apply 03:57 behandlinger av en godkjent soppdreper (noen er systemisk) starter på knoppsprett i den tidlige våren og fortsette med jevne mellomrom i løpet av våren til tørt vær." Behandling under blomstringen og deretter sent i høst før den sovende periode er også anbefalt i disse stedene som er spesielt gjestfrie til sopp.

Rask handling vil gi treet Best Chance


For de fleste gartnere i de fleste klima, bør et våkent øye være nok til å holde kirsebærtrær trygt fra soppinfeksjon. Beskytte treet fra sprinkleranlegg og åpne kutt i varme, fuktige årstider, og raskt skjære vekk og ødelegge alle infiserte grener eller frukt. Hvis du må bruke soppmidler eller kjemiske behandlinger, bruk dem med måte.

Hvis klimaet er slik at det er umulig å slippe unna disse soppinfeksjoner, så vil du bli tvunget til å følge de ovennevnte søknad planen. Kontrollerende sopp under de fleste forhold er relativt enkelt, skjønt. Belønningen for den årvåkne og proaktiv gartner vil ta form av en konsekvent blomstrende kirsebærtreet i hagen.