Hovudside

Typer av Crocus Sativus

by Walther

Typer av Crocus Sativus

Crocus sativus blomster produsere safran, en av de knappeste, dyreste krydder i verden. Ca 80 arter av krokus finnes over hele verden, men få safran varianter er tilgjengelig. Safran kommer fra anleggets blomster, som bare blomstrer en til to uker i høst.

Varianter


Noen varianter av krokus sativus eksisterer. Aquila vokser bare i en liten region i Italia, og er ikke tilgjengelig i USA. Ordinær safran krokus og krokus sativus Cashmirianus, eller Kashmir safran, kan dyrkes i amerikanske hager. Safran krokus er lett tilgjengelig på hagesentrene, men sørg for at du får krokus sativus og ikke eng safran (Colchicum autumnale), som er en dødelig gift.

Spesifikasjoner


Crocus sativus ikke satt frø, så det må spres fra stengelknoller eller plante divisjon. Plante på sensommeren for våren vekst. Tre arr vokse fra hver blomst. Disse arr er safran. Nøye plukke og tørke arr og bruke sparsomt i matlaging. Planten vokser 05:56 inches høy og produserer lilla-farget blomster.

Bruksområder


Saffron har vært brukt i mer enn 1000 år til smak og farge matvarer og ble en gang brukt til medisinske formål å behandle sykdommer som meslinger og fordøyelsesbesvær. Crocus sativus produserer fargerike blomster som egner seg for innendørs dyrking i containere eller utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner seks til åtte.