Hovudside

Hage blomster som er Duftende & frastøte insekter

by Walther

Hage blomster som er Duftende & frastøte insekter

Mange duftende blomster er naturlige Myggmidler. Deres sterke dufter forvirre insekter som følger den duft av byttedyr, noe som får dem til å svinge ut av kurs eller unngå området helt, ifølge University of Alabama Cooperative Extension. Av den grunn, mange hjem gartnere plante duftende blomster i håp om at de vil slå tilbake insekter.

Lavendel


Lavendel planter frastøte møll. Mens møll ikke pleier å bry mennesker, de legger sine egg på bredbladet planter som stauder og grønnsaker. Klekke larver da beiter på bladene. Alvorlige infeksjoner kan defoliate og drepe plantene. Lavendel har en behagelig duft som henger selv etter at blomstene er tørket. Faktisk kan de tørkede blomster brukes til å lage poser som også vil frastøte møll.

Marigolds


Ringblomster er meget ønskelige for deres evne til å frastøte mange vanlige skadeinsekter, og spesielt de som plager tomater. Disse inkluderer whiteflies og hornworms, som begge kan ødelegge en hel planting av tomater. Av denne grunn, hjem gartnere ofte plante ringblomster rundt kantene av sine grønnsakshager. I tillegg til å avskrekke skadeinsekter, ringblomster også frastøte andre hage skadedyr som kaniner.

Blomkarse


Blomkarse er også verdsatt for sin evne til å frastøte insekter. De er ofte plantet med squash, i henhold til College of Agriculture and Life Science ved Cornell University. Blomkarse vil like beskytte tomater, kål, agurk og reddiker fra skadeinsekter som bladlus, biller og whiteflies.

Petunia


Petunia kommer i et bredt spekter av farger og har lagt fordelene ved å være hardfør og lett å dyrke. Disse blomstene er ofte plantet med eller i nærheten av bønneplanter på grunn av deres evne til å frastøte insekter som bladlus, meksikansk bønne biller og leafhoppers.