Hovudside

Blomstrende sitrustrær

by Walther

Blomstrende sitrustrær

Sitrustrær er tropiske og subtropiske planter med brede, voksaktig blader. Som mange varianter av sitrustrær eksistere som det er sitrusfrukter. De produserer blomster om våren for pollinering og fruktproduksjon. Mange, men ikke alle, av blomster på sitrustrær bli frukt og frukten er teknisk et bær. Sitrustrær uten blomster om våren mangler riktig klima og grunnforhold som er nødvendige for fruktproduksjon.

Typer


Sitrustrær finnes i så mange varianter som det er sitrusfrukter. De mest populære fruktene er søte appelsiner, blodappelsiner, mandarin appelsiner, klementiner, mandarin, grapefrukt, lime, sitron, kumquat og citron. Det er så mange varianter av sitrus at selv de mest populære sitrusfrukter har subvarieties. For eksempel, subvarieties av kalk er persisk, Australian finger, key lime, indisk søt, meksikansk thornless og Kaffir lime - for å nevne noen.

Voksende tips


Sitrustrær vokser best i direkte sollys. Enhver jordtype med god drenering tilfredsstiller vanligvis dem. Sitrustrær må vannes regelmessig og befruktet å øke jord og næringsstoffer. Nitrogen er sterkt anbefalt for jord styrking. Dessuten er bruk av tid-release gjødsel Lutz (8-4-8) Super Citrus tabletter eller Osmocote 17-6-10 anbefales. Innendørs sitrustrær tillegg trenger mikro-næringsstoffer som sink, magnesium, mangan og jern.

Næringsrik kompost kan legges til potten eller hull før planting for organisk hagearbeid. Blande organisk kompost torv og blader i bakre fill skitt vil legge til næringsrikt miljø du oppretter for din sitrus treet. Oppsamling av regnvann vil hindre treet fra å drikke klor fra kommunale vannsystemer.

Planting fra Seed


Hvis du planlegger å plante frøene fra din oransje slik at du kan spise dine egne appelsiner, tro om igjen. Sitrustrær dyrket fra frø ikke produserer den samme kvaliteten av frukt eller samme frukt som frukt hvorfra de ble avledet. Sitrustrær dyrket fra frø tar også lengre tid å bære frukter. Kommersielle fruktdyrkere bruker en teknikk kjent som "pode" for å sikre kvalitet og homogenitet av sine produkter. Dyrkere bruke en hardfør, sykdom motstandsdyktig sitrus treet med en uønsket frukt som root lager. Dette treet fungerer som roten av treet. Så de setter inn en knopp fra treet av ønsket utvalg av frukt i barken på rotstokken og tape den på plass. Denne knopp blir den del av treet som produserer frukten, kjent som "smart".

Pollinering for fruktproduksjon


Noen sitrus varianter, for eksempel navlen oransje, produsere frukt uten pollinering. Andre varianter, som for eksempel Meyer sitron, kan self-pollinering; pollen produsert av treet er nyttig for seg selv. Meyer sitron er en innendørs utvalg av sitrus og kan gis en god shake når blomstrete å lette pollinering for fruktproduksjon. Self-pollinatorer også kan håndøves med en bomullspinne når biene er utilgjengelig.

Visse typer av sitrus må være plantet med en crossball-pollinator på tidspunktet for planting. Mandariner, tangelos og mandarin appelsiner hver må være kryss-bestøves med et annet utvalg av sitrus treet.

Beskjæring


Sitrustrær er eviggrønne og har tykke, voksaktig blader typisk for tropiske og subtropiske planter. Beskjæring er nødvendig bare for å fjerne døde eller syke grener, skudd og suckers som vokser fra rotstokken. Grener som vokser på tvers også bør fjernes. Beskjæring skal utføres mellom februar og april for å unngå interferens med blomstring og fruiting. Hvis du vokse sitrustrær for fruktproduksjon, beskjæring å løfte baldakin, eller skjørt treet, anbefales ikke. Gulvlist fjerner de lavthengende grener hvor best-tasting frukt er funnet. Sitrus trestammer eksponert for sollys bør males for å beskytte dem mot solbrenthet.