Hovudside

DIY Finer

by Walther

DIY Finer

Mange møbler og annet treverk er laget av kryssfiner og andre kompositter. Trefiner er en måte å skape en illusjon av solid hardtre løpet kryssfiner og andre materialer. Finer er et tynt lag av løvtre som kan limes over prosjektet overflate. Kontaktsement er den enkleste måten å installere finer. Når det er på plass, kan finér være farget og ferdig som du ville fullføre solid hardtre.

Bruksanvisning


•  Fyll eventuelle hulrom eller sømmer i området du har tenkt å dekke med finér med tre filler. Tillate sparkelen tørke helt. Sand overflaten flat med 150-sandpapir. Mål finér installasjonsområdet og markere et stykke på finér 1/2-tommers større enn installasjonsområdet og skjære den ut med en skarp kniv.

•  Påfør et lag av kontakt sement på installasjonsområdet og på baksiden av finér med en medium lur maling roller. Arbeide i overlappende slag i en "W" mønster for å sikre riktig dekning. Dekke hele ansiktet, jobber tilbake over det der det er nødvendig, slik at ingen av materialet overflaten viser gjennom. Tillate sementen å tørke ved berøring.

•  Plasser 3/8-tommers tykke plugger over overflaten hver 6 tommer. Plasser dem slik at de henger utenfor kanten av installasjonsflaten på begge sider. Plasser finér med sementert side ned over installasjonsområdet, slik at det er sentrert, med kantene hengende installasjonsområdet.

•  Senk finér på plugg stenger. Ta ut den første pluggen nærmest kanten og trykk på kanten av finér hardt ned på installasjonsflaten. Ta av neste dowel og fortsett å trykke på finér glatt, fra midten og ut. Fortsett å fjerne pluggene én om gangen, trykker hele stykke finér glatt.

•  Roll over finér med en J roller å presse ut noen bobler. Trykk langs kantene også, for å inspisere dem sikre at de er godt festet for å hindre dem trekke opp. Trim kanten av finér av flush med kanten av installasjonsflaten, trykke på verktøyet kniv ned mot kanten av installasjonsflaten. Sand kantene av finér med 150-sandpapir.

•  Påfør to strøk med alt-i-ett flekken og klar finish med en myk bust pensel. Kjør børsten på linje med korn. Bruk den så smidig som mulig for å hindre går og drypper. Tillate to timer mellom strøk og 24 timer for mål å kurere helt.


Relaterte artikler