Hovudside

Hvordan Cut Tre Tverrprofiler for Wood Turning

by Walther

Hvordan Cut Tre Tverrprofiler for Wood Turning

Flere og flere tredreiere bruker grønn eller frisk tre i sine prosjekter. Det er lett tilgjengelig gjennom kuttet trær eller trær falt i en storm, kan det gi en fantastisk korn mønstre, er den enkle snu i forhold til ovn-tørket blanks bemerkelsesverdig og tre tverrsnitt kommer i større størrelser enn blanks som kan bli kommersielt funnet. For disse grunner, og mer, tredreiere raskt lære seg hvordan å behandle logger inn tre tverrsnitt klar for å snu.

Bruksanvisning


•  Legg en fersk logg på bakken, og med et stykke kritt, markere en horisontal linje på hver ende langs bark, definere hvor motorsag vil kutte av overflødig tre. Prøv å finne den lengste, retteste stykke loggen for prosjektet.

•  Plasser skrap trelast eller mindre logg stykker under loggen for å heve den fra bakken. Skjær langs krittet tegn med motorsag, skape så flat et endestykke som mulig.

•  Plasser stokken på slutten og, med kritt og merk en rett linje tvers over diameteren på stokken kryssende margen, eller sentrum. Deretter måler parallelle linjer ca 1 cm på hver side av margen. Du skal nå ha tre parallelle kritt linjer på tvers slutten av loggen.

•  Løft loggen fra bakken ved hjelp av skrap trelast eller små biter av avfall loggen. Dette vil sikre at din motorsag ikke bite i bakken som den er ferdig kuttet.

•  Klipp langs de to utvendige linjene ned lengden på stokken med motorsag. Hold kuttet så rett som mulig, og skaper en flat overflate, noe som vil være avgjørende for montering på dreiebenk.

•  Juster loggen etter fjerning av avkappede og gjenta forrige trinn etter den andre utenfor krittstrek.

•  Lay kuttet halvdelene av loggen ansiktet opp, og med et kompass, merke en grov sirkel diameteren av prosjektet du ønsker å slå.

•  Kile loggen halvdel, vender opp mellom skrap tre, og med motorsag, kutte hjørner av av loggen rundt sirkelen til du har en sirkulær form, og skaper en grov tomt for prosjektet.

•  Knock barken av av baksiden av grov blank med en klubbe og meisel.

•  Marker midten av ansiktet til din grov blank med en krittmerket, deretter montere dreiebenk kjøring plate på midtmerket. Du er nå klar til å montere grov blank og begynne å snu prosjektet.

Tips og advarsler


  • Før du skjærer de logg med en motorsag, visuelt inspisere bark for eventuelle skjulte metall, for eksempel spiker eller gjerde stifter. Fjern eventuelle metall med en klo hammer eller spiker avtrekker. Hvis du har en stor nok bandsaw, kan du bruke den til å kutte loggen til en grov, rund form etter at du har klippet den på langs med motorsag. Hvis du bruker en bandsaw, plasserer split log med ansiktet ned på sagbåndets - aldri vende opp. Dette gir en mer stabil snittflaten til sagbåndets. Etter montering din behandlet grov blank på dreiebenk, manuelt sjekke at veden roterer fritt og klar av vangene og verktøystøtte. Hvis ikke, fjerner brikken fra dreiebenk og klipp av overflødig tre med motorsag eller båndsagen.
  • Ved hjelp av en motorsag eller båndsag er farlige. Sørg for at du lese, forstå og følge alle produsentens advarsler og sikkerhetsretningslinjer. Når du arbeider med en motorsag, bruke verneutstyr, for eksempel jeans eller arbeidsbukser, tunge hansker, visir, hørselvern og stål-toe eller tunge arbeid støvler. Hvis loggen du behandler er for tung eller klumpete, få hjelp av en assistent.