Hovudside

Har noen rett til Søk huset ditt hvis de er invitert i?

by Walther

Har noen rett til Søk huset ditt hvis de er invitert i?

Retten til en agent for myndighetene å søke et privat hus har strenge begrensninger i henhold til fjerde endring lov. Mens en invitasjon til å gå inn i huset ikke vanligvis gi agenten rett til å utføre et søk, kan visse omstendigheter tillate et søk selv hvis hus ikke samtykker. De med konkrete spørsmål om hjem søker bør kontakte en strafferett profesjonell.

Hjem søk


Den fjerde endring til den amerikanske grunnloven eksplisitt beskytter borgere fra "urimelige" søk. "Søk" refererer til regjeringen oppføring av et sted der en person med rimelighet kan forvente privatliv, for eksempel et hjem. Personen behøver faktisk ikke eier huset som søkte; så lenge huset fungerer som et hjem (for eksempel i en utleiesituasjonen), kan personen som bor der rimelighet kan forvente privatliv. For å søke et hjem, vil politiet vanligvis trenger en ransakelsesordre (tillatelse til søk utstedt av en dommer.) Hvis en agent søker et hjem i strid med den fjerde endring, kan noen bevis funnet på at søk ikke brukes mot den enkelte levende i hjemmet i en domstol.

Samtykke til Søk


Fjerde Amendment loven vil tillate et unntak til tegningsretten kravet hvis noen med samtykker myndighet til søket. I tilfelle av et hus, noen med myndighet omfatter alle som har like stor rett til å bruke eller okkupere huset. I tilfeller der flere mennesker bor i huset, kan man beboer samtykke for de andre med mindre en annen beboer er gjenstand for søket, og at annen beboer er på scenen og objekter til søket. Stater varierer i sin behandling av søk der samtykke ble gitt av noen under flertallet alder av staten. Hvis politiet bare feilaktig tror at den samtykkende individ har rett til å samtykke, vil loven vanligvis holder søk gyldig også.

Samtykke vs. Invitasjon


Mens samtykke for å søke kan inkludere en invitasjon til å gå inn i huset, "samtykke" er en mye mer kompleks handling enn bare invitasjon. Den enkeltes samtykke må være helt frivillig (ikke tvunget av trusler, utpressing, eller andre faktorer), og den enkelte må vite at han samtykker til et søk. Når en person samtykker, søkere vanligvis har rett til å søke hvor som helst i huset hvor ting blir søkt kan bli funnet, men ikke nødvendigvis hele huset. For eksempel, hvis søkere er ute etter en bil, for å samtykke søke vanligvis vil ikke tillate dem å søke i alle smykker bokser på soverommet.

Vanlig Vis Exception


En invitasjon til å angi et hus kan bringe "plain view" unntak inn i bildet. Fjerde Amendment loven tillater vanligvis beslagleggelse av bevis uten arrestordre hvis politimannen, som ligger på et sted hvor han har en rett til å være, utilsiktet ser bevis for en forbrytelse i vanlig visning. For eksempel, hvis et hus inviterer en politimann inn i hans hjem, og politi, stående i foajeen, ser bevis på narkotiske produksjon på kjøkkenbordet, kan politimannen da gripe at bevis selv om han ikke har noen arrestordre, og bruke det i retten . Beslagleggelse av bevis i vanlig visning utgjør ikke en søk og derfor ikke krever samtykke. En vanlig visning anfall alene vanligvis ikke vil gi offiseren rett til å søke et hus i det øyeblikket, men kan utgjøre tilstrekkelig sannsynlig årsak for ham å få en ransakelsesordre.