Hovudside

Hva er en Humidistat?

by Walther

I visse omgivelser, eller ved ulike medisinske tilstander, er det viktig å opprettholde en viss grad av relativ fuktighet. Dette kan gjøres med en enkel luftfukter eller en mer kompleks enhet som er innlemmet i din varme og luft system. Disse enhetene er ment å øke luftfuktigheten. For å gjøre dette må de først har muligheten til å avgjøre det faktiske nivået av fuktighet. Dette gjøres med bruk av en hygrostat.

Deler av en Humidistat


En hygrostat er en kritisk del av en luftfukter som måler fuktighet i området der du ønsker å kontrollere luftfuktighet. Det er to viktige komponenter til hygrostat. Den første er et følerelement som består av alternerende metalledere som er montert på en flat plate. Denne følerenhet er festet til releet forsterker, som vil lese signaler fra følerelementet og skru luftfukteren på eller av.

Hvordan Det Fungerer


Hygrostaten fungerer på en svært enkel rektor. Enhver variasjon i den relative fuktighetsnivå vil føre til en elektrisk motstand mellom de to sett av ledere på følerelementet. Fordi det er vekslende metalledere, kan mengden av elektrisk motstand mellom de to være nøyaktig forutsies på grunnlag av den relative fuktighet. Denne motstand måles ved hjelp av releet forsterker. Når den elektriske motstand indikerer at fuktighetsnivået er under det ønskede nivå, vil releet slår luftfukteren på for å heve fuktighetsnivået. Når riktig fuktighetsnivå er nådd, dømt av den elektriske motstanden mellom lederne, vil releet slå luftfukter av.

Hvor Er Humidistats brukt?


Humidistats brukes i frittstående luftfuktere, men brukes også i andre programmer. Siden humidistats nøyaktig kan måle mengden av relativ fuktighet, blir de brukt til å styre spjeld, ventiler og andre svitsjer i et HVAC-system for å styre strømmen av luft og derved å kontrollere fuktighetsnivåer i bestemte områder. Humidistats er også vanlig i gjennomgangen mellomrom, der de vil kontrollere ventilasjonsvifter for å holde fuktighet nivåer under kontroll.

Reparere eller erstatte


Humidistats er en meget pålitelig instrument og krever lite, om noen, vedlikehold. I den sjeldne anledningen at en hygrostat svikter det er generelt mer kostnadseffektivt å erstatte enheten stedet for å forsøke å reparere den.

Digitale enheter


Nye digitale humidistats er tilgjengelig som kan programmeres til å vise gjeldende relative fuktigheten i rommet og vise når luftfukteren er på eller av. Mange av disse enhetene vil også ha en lampe som vil fortelle deg når den reserve tanken på luftfukteren er full og må tømmes. Disse enhetene kan hjelpe din luftfukter prestere på topp ytelse og holde hjemmet eller arbeidsstedet komfortabel.