Hovudside

Planter Native til Cobb County, Georgia

by Walther

Cobb fylke ligger mot nordvest i Atlanta i delstaten Georgia. Planter som hører til området har tilpasset seg de varme, fuktige somre som ofte bringer litt regn. Den tropiske klima er hjem til mange forskjellige planter som er hardfør til området. De voksende perioder er lange, noe som gir en utmerket hjem til et bredt utvalg av bladverket.

Adams Needle


Adams nål (Yucca filamentosa) er en eviggrønn busk som er hardfør til Jordbruksdepartementet soner 5 til 9. Det er innfødt til den sørøstlige delen av USA. De prangende blomster av Adams nål blomst fra tidlig til sent på sommeren på stilker opp til 12 meter i høyden. Adams nål er en hardfør plante som vanligvis brukes i rock hager og langs grensene. Det er tørke-tolerant og foretrekker full sol med fuktig til tørr jord.

Gul Root


Gul rot (Xanthorhiza simplicissima) er en liten, løvfellende busk som vokser opp til 2 meter høye med små lilla blomster som blomstrer om våren. Det er hardfør til USDA sone 3 til 9 og er innfødt til den østlige delen av USA. Bladene vokser i klynger og er finnete, eller spisse. Anlegget har fått navnet sitt fra den gule fargen på bark og røtter. Gul rot er ofte funnet vokser langs bekker og i fjellområdene. Den foretrekker skygge og fuktig, godt drenert jord.

Butterfly Milkweed


Butterfly milkweed (Asclepias tube L.) er en flerårig plante som er innfødt til alle deler av Georgia. Planten vokser opp til 2 meter høye med lys oransje, klynger av blomster som blomstrer fra mai til september. Det er hardfør til USDA sone 3 til 10. Butterfly milkweed foretrekker å vokse i full sol og tåler tørken lignende somre i Georgia. Det er vanligvis brukes i cut blomsteroppsatser og i blomsterbed og grenser.

Northern Maidenhair Fern


Northern maidenhair fern (Adiantum pedatum) er en flerårig plante som kan vokse opp til 2 1/2 meter høye. Det er innfødt til den østlige delen av Nord-Amerika. Det er hardfør til USDA sone 3 til 8. Anlegget foretrekker full til delvis skygge og fuktig, godt regnet jord. Det sprer seg sakte og er ofte brukt som voksen dekselet for å bidra til å forhindre erosjon langs banker og stigninger. Det er en hardfør plante som krever lite stell, men kan gå i dvale tidlig på sommeren i Cobb County hvis ikke gitt tilstrekkelig fuktighet.