Hovudside

Ionisering Vs. Fotoelektriske røykvarslere

by Walther

Ionisering Vs.  Fotoelektriske røykvarslere

Røykvarslere er designet for å oppdage tilstedeværelsen av røyk i hjemmet og for å advare beboerne. De kan være forskjellen mellom liv eller død i en brann, spesielt hvis det skjer når folk sover, fordi hvert sekund teller. To hovedtyper av boligrøykvarslere er tilgjengelige: ionisering og fotoelektrisk.

Ionisering røykvarslere


Ionisering brannvarslere har en svært liten mengde av radioaktivt materiale mellom to elektrisk ladede plater. Dette ioniserer luften inne røykvarsleren kammeret og bevirker en strøm til å flyte mellom de to platene. Når små partikler av røk inn i kammeret de lavere ledningsevne for luft, aktivere alarmen. Ionisering alarmer har en tendens til å være den minst kostbare. De er veldig effektive til å oppdage varmt, rask og flammende branner, men tar lengre tid å oppdage ulmebranner. De kan være et uhell satt av ved ting som tente bursdag lys på en kake.

Fotoelektriske røykvarslere


Fotoelektriske røykvarslere har en lyskilde rettet inn i et følerkammer ved en vinkel bort fra føleren. Når røyken kommer inn i kammeret, det gjenspeiler lys på lyssensoren; utløser alarmen. Fotoelektriske røykvarslere har en tendens til å være dyrere enn ionisering typer. De er mest effektive til å detektere branner som produserer synlig røyk fra ulmende forbrenning, slik som de startet med defekte elektriske ledninger, men reagerer langsomt til raske branner. Tester av National Fire Protection Agency viser de gir tilstrekkelig advarsel for alle typer branner.

Som røykvarsleren fungerer best?


Kontrollerte forsøk har vist at ionisering alarmer reagerer tidligere enn fotoelektriske alarmer i raskt flammende ild, slik som de som involverer papir eller brennbare væsker, mens fotoelektriske alarmer reagerer tidligere enn ionisering alarmer i ulmebranner. Ulmebranner er mest sannsynlig hvis en tent sigarett er igjen på stoppede møbler eller på en seng. Fordi de reagerer ulikt, er det best å bruke både i hjemmet. Ikke plasser en ionisering alarm nær til matlaging overflater som det kan gi en falsk alarm.

Røykvarsler tips


Aldri deaktivere en røykvarsler. Hvis det gir en falsk alarm fordi noen brente toast du kan vifte med en te-håndkle eller avis for å stoppe det. Batteriene bør skiftes minst en gang i året, og mange mennesker endre sine batterier når de endrer sine klokker for sommertid. Røykvarslere bør testes, rengjøres og byttes på manufacturersâ € ™ instruksjoner. Ha en branntrapp plan og sørge for at alle i hjemmet vet det.