Typer kjøttetende planter


Typer kjøttetende planter

Kjøttetende planter er en miljøvennlig metode for bug kontroll. De vokser i naturen på seks av de syv kontinentene og kommer i hundrevis av forskjellige varianter. Voksende kjøttetende planter er en populær hobby, og mange klubber og organisasjoner er viet til dem.

Spesifikasjoner


Kjøttetende planter trives i dårlig jord siden de får det meste av sin næring fra insekter de felle. Som et spørsmål om faktum, utviklet de evnen til å fange insekter ut av nødvendighet, fordi de vokser i skrinn jord i naturen. De gjør vel som stueplanter og i terrarier, som mye vann, og trenger mye sol. Avhengig av forholdene, kan det være nødvendig å dyrke dem under spesielle vokse lysene. De fleste kjøttetende planter kan bo utendørs i milde vintre, men ikke i ekstrem kulde. Kjøttetende planter tilpasse seg det faktum at insekter er ikke rikelig i vinter, og gå i dvale, trenger lite eller ingen mat.

Venusfluefanger


Venus Flytrap har små hår på innsiden av den fellen at fornuft når et insekt kontakter dem og signaliserer fellen å lukke. Venusfluefanger bor i myrer og våtmarker, og er innfødt til bare Nord- og Sør-Carolina. Varianter inkluderer Dente som har korte, stout trekantede dekkhår, Akai Ryu med dype røde fargede feller med grønne kanter og tsjekkisk Giant, som har større enn vanlige fellene.

Pitcher planter


Mugge planter har blader som danner en høy rør med væske på bunnen. Insekter tiltrekkes av bladene fordi væsken ligner nektar. Insekter går i, men sidene er for glatt for det å komme seg ut. Det drukner og blir til slutt spaltet ved anlegget. Pitcher planter inkluderer den nord Purple Pitcher Plant, som har lange og smale grønne blad feller som har røde årer. Den vokser lavt til bakken og har dype røde flekker i vinter. Southern Purple Pitcher Plant er en lignende variasjon, men den har korte, brede blad feller og produserer røde blomster. Søt Trumpet er mellomstor med røde blomster.

Sundews


Sundews tiltrekke seg insekter ved å produsere dråper av planteslim som sitter på toppen av sine tentakler. Det er mer enn 170 varianter av Sundews, mer enn noen annen type kjøttetende plante. Varianter inkluderer Pink Sundew, som har brede, rosa blader; Kennealy er Sundew, som har blader som er dyp rød i fargen og formet som en flat padle på stilker som kommer i ulike nyanser fra lys halvliter til mørk rød; Konge Sundew, som er den største av de Sundews og har lange, lanced-formede blader.

Butterworts


Bladene av Butterworts har kjertler som produserer en klebrig stoff som fanger insekter. Jo mer insektet sliter med å få fri, jo mer av stoffet er utgitt. Butterworts inkluderer Early tettegras, som produserer lilla blomster; Meksikansk tettegras, som har dype lilla blomster; Røde tettegras, som har brede, røde blader og lyse rosa blomster.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler