Hovudside

Små Grønne Bugs på Min Petunias

by Walther

Små Grønne Bugs på Min Petunias

Petunia bringe non-stop, fargerike og ofte duftende blomster til landskapet. De er tilgjengelig som buskete eller etterfølgende planter. Deres blomster kan være enkelt og traktformet, sfærisk med tette dobbeltblad eller en rekke andre former. Petunia farger varierer fra hvit og blek gul til rike lilla, klare blues og en rekke rosa, rødt og bi-farger. Mens dette lite vedlikehold årlig er generelt pest-motstandsdyktig, den tiltrekker seg en gang små grønne bugs kalt bladlus.

Beskrivelse


Bladlus er liten - vanligvis mindre enn 1/8-tommers lang -, pæreformet insekter. De fleste bladlus er grønn til gul-grønn og vingeløse. Store bestander på insekter på en enkelt petunia imidlertid vokse vinger og flytte til andre planter. Bladlus har lange ben og antenner og munndeler som er laget for piercing en plante å mate på sin juice. De klynge seg til den nedre overflaten av nye blader eller undersiden av stengler. Bladlus vil ofte være festet til plantene selv når forstyrret.

Symptomer


Bladlus er mest tallrike i løpet av våren, når petunia sette ut ny vekst. Infestations er imidlertid mulig til enhver tid i løpet av vekstsesongen. Infested petunia utvikle krøllete blader og misdannede blomster. Bladlus skiller også ut en søt, klissete avfallsprodukt kalt honningdugg. Maur flokker til dine petunia å mate på Honeydew er et avslørende tegn på bladlusangrep.

Skade


Små mengder bladlus sjelden føre til mer enn kosmetiske skader til petunia. Store mengder insekter, men produsere nok Honeydew å tiltrekke seg en sopp som heter "sotet mold." Som denne soppen lever av honningdugg, den dekker de petunias'leaves med et pulveraktig, svart mold. Et alvorlig tilfelle av sotet mugg kan svekke petunia fotosyntese, og frata det av næringsstoffer.

Agurk Virus


Petunia er sårbare for bladlus-overført agurk virus. Tegn på denne sykdommen inkluderer krøllet gulnet eller flekkete blader og forkrøplet planter. Selv små bladlusangrep kan bære viruset. Hvis du har en grønnsakshage, plante petunia godt unna dine agurker. Velg virusresistent petunia varianter.

Overvåking Bladlus


Spor petunia 'Bladlus problem ukentlig i løpet av vekstsesongen. Studere planter 'nye stengler vekst og deres blader' lavere overflater med en 10X lupe. Legger et hvitt papirark under et anlegg før du undersøke det. En skarp trykk på bladverket vil løsne insektenes grep. Antallet bladlus landing på papiret indikerer graden av infisering.

Hjemmelaget Aphid kontroll


Legg 2 ss. av avfettingsmiddel-fri, flytende oppvaskmiddel til 1gallon av vann. Bruke løsningen i en hageslange sprayanordning. Spray din petunia 'stammer og undersiden av bladverket sitt opp til en gang i uken, som er nødvendig, for å kontrollere bladlus i vekstsesongen.

Insekticid Aphid kontroll


Bruke et insektmiddel formulert for bladlus for sever angrep. Spray inntil insektmiddel drypper fra petunia. Bruke produsentens anbefalte konsentrasjon. Gjenta som nye infeksjoner vises. Bifenthrin-, carbaryl- og imidacloprid basert insektmidler er noen Bladlus-kontrollerende insektmidler.