Hovudside

Farene ved Pennyroyal Tea

by Walther

Pennyroyal er en lav voksende snikende urt med små, grå-grønne blader og små, lilla blomster. Det er en del av mynte familien og leger fra den romerske og greske epoken til det 17. århundre brukte den til å kurere fordøyelsesproblemer og andre sykdommer, ifølge Drugs.com. Olje fra Pennyroyal er giftig når det brukes internt, og det er noe bevis fra Weed Science Society of America at te kan også forårsake en rekke giftige problemer.

Mage influensa symptomer


Sterk Pennyroyal te fører til kvalme og oppkast hos enkelte sensitive personer, selv om en mild infusjon vanligvis ikke, ifølge Drugs.com. Det te kan også føre til svimmelhet når du står opp.

Fosterutvikling og abort


Pennyroyal te har noen effekt på fosterutvikling ifølge Epigee, et pedagogisk nettsted om kvinners helse og graviditet, og gravide kvinner bør unngå det. Bruk av Pennyroyal var å stimulere menstruasjonsblødningen og inntak av olje fra Pennyroyal forårsaket aborter. Te sannsynligvis ikke har nok styrke til å forårsake en abort, men det er tryggere for gravide kvinner for å unngå det både internt og eksternt.

Lever og nyretoksisitet


Oljen kan forårsake leverskader og nyreskader, og te kan også føre til at noen toksisitet hvis drukket i overkant. Det har en tendens til å gjøre leveren og nyrene jobbe mer enn de burde, ifølge nettstedet Tea Infusion. En kasuistikk fra Memorial Sloan-Kettering Cancer Center gir grunn av organsvikt inkludert nyre og lever etter en 8 uker gamle spedbarn gutt etter inntak av Pennyroyal te gitt ham til å behandle en infeksjon. Dette barnet døde. En annen sak rapporten omhandler en seks måneder gammel baby som ble gitt Pennyroyal te. Barnet overlevde men te påvirket nyrene hans.

Andre bivirkninger


Andre bivirkninger fra Pennyroyal forbruk er hallusinasjoner, magekramper, kramper, ethargy og høyt blodtrykk og puls, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Drugs.com fastslår urten kan forårsake dermatitt når den brukes lokalt.