Hovudside

Hvordan trene en hasselnøtt å bli et tre

by Walther

Hvordan trene en hasselnøtt å bli et tre

Hvis igjen å vokse på egen hånd, vil hasselnøtt vokse som en busk og deretter en hekk, som ny vekst fra røttene vil danne nye planter i nærheten av den originale, år etter år. Faktisk kan beskjære hasselnøtt til en enkelt stamme og tvinge energien av anlegget i å danne et lite tre. Europeere har brukt denne metoden i sine hasselnøtt frukthager, slik at nøtter er lettere å høste fra et rent område under trærne enn hvis de tillater plantene til å vokse vilt.

Bruksanvisning


•  Velg en sentral gren å være leder i den tidlige våren før knoppene begynner å hovne opp i løpet av våren. Clip de resterende grenene til bakken ved hjelp av en skarp to beskjæringssakser.

•  hode av den sentrale gren ca 34 inches fra bakken, noe som gjør en litt vinklet kutt like etter en knopp, hvis mulig.

•  sviske ny vekst i løpet av sommeren, slik at en av de nye grenene som har spiret på stedet av overskriften kuttet på toppen som den nye sentrale leder. Skjær vekk det ny vekst nær toppen som vil konkurrere om plassen med den sentrale lederen.

•  Velg fire grener som den første stillaset grener, noe som gjør at de har vinkler på mer enn 60 grader fra stammen, og at de ikke er direkte over fra hverandre eller direkte under hverandre. Fjerne resten av grenene fra denne plass på stammen.

•  La den sentrale lederen å vokse minst 18 inches fra den siste av stillaset greiner og deretter klippe den tilbake for å tvinge nye knopper. Velg ett av de beste knopper som ny sentral leder og igjen velge mellom fire vekslende grener som det andre laget av stillas grener. Trimme disse tilbake til å være kortere enn de nederste greinene slik at lyset kan komme til dem.

•  Oppretthold denne rammen ved beskjæring ut ekstra vekst samt fjerne eventuelle død ved eller suckers som spire i løpet av året.