Hovudside

Miniatyr Rose plantesykdommer

by Walther

Miniatyr Rose plantesykdommer

Tro mot sitt navn, er en miniatyr rose en mindre eller mini versjon av standard-størrelse rosebusk. Avlet for å forbli små, disse rosene produsere mindre blomster enn te roser. Dyrkes i containere eller brukes som kantplantene, mini roser forbedre utseendet på en innendørs eller utendørs spot med sine livlige farger blomstrer og vakre former. Dessverre, mini roser er underlagt de samme sykdommene som andre roser.

Grå Mold


Forårsaket av soppen Botrytis cinerea, botrytis sykdom på planter eller grå mugg er en vanlig sykdom som rammer prydplanter inkludert miniatyr roser. Ifølge University of Illinois Extension, infiserer den ødeleggende sykdommen blomster på ethvert stadium, og er vanligvis til stede i tidlig på våren under kjølig og vått vær. Imidlertid svake, som tidligere syke eller døende miniatyr roser er mer utsatt for grå mugg. Første symptomene på sykdommen inkluderer ørsmå vannvåte flekker eller blemmer på blomstene, dekket av en uklar lag, som straks utdype i farge. Fjern visnet eller brukt blomster for å hindre spredning, og spray miniatyr roser med et soppmiddel spesielt formulert hver vår for å behandle sykdommen.

Svart Spot Disease


Kanskje den mest ødeleggende sykdom av roser i henhold til "Rose Sykdommer og deres kontroll" av AR Chase, defoliates sopp svart flekk sykdom en miniatyr rose i en enkelt vekstsesong. Forårsaket av soppen Diplocarpon rosae, symptomer inkluderer sirkulære svarte flekker på bladverket omgitt av en gul glorie. Infiserte bladene blir gule og faller av busken. I noen tilfeller, cankers eller hevelser vises på grenene og stengler, svekke hele anlegget. Soppen spres gjennom sprut vann; de som utsettes for lange perioder med vanning, eller på planter vannes fra overhead. Sviske infiserte områder av miniatyr rose plante umiddelbart for å hindre at sykdommen sprer seg, og kast riktig så sporene ikke har en sjanse til å overvintre i jorda. Unn bush med forebyggende svovel spray på våren, før ny vekst. Også vanne planten på jord nivå for å unngå å tisse i bladverket.

Crown Gall Disease


Crown gnagsår er en bakteriesykdom forårsaket av Agrobacterium tumefaciens som angriper en rekke urteaktige og treaktige planter. Bakterier ansvarlig for den ødeleggende sykdommen kan overleve i jorda i opptil tre år i fravær av en vertsplanten. Symptomer på sykdommen inkluderer store galls eller hevelser på canes nærmest jorda. Galls er faktisk masser av stammen vev som alvorlig skade anlegget, selv forårsaker det å dø i ekstreme tilfeller. Bakterien trenger de infiserte mini rose anlegget gjennom sår eller kutt forårsaket på grunn av beskjæring eller gi vann. Når smittet, har en gartner ikke annet valg enn å ta bort den planten. Ifølge University of California Extension, kjøp hardfør, til sykdomsfrie miniatyr roser redusere mottakelighet av anlegget å krone galle.