Hovudside

Tips for rengjøring av røykskade

by Walther

Tips for rengjøring av røykskade

Hvis din hjemme brann ikke har fullstendig ødelagt dine personlige effekter, vil det trolig har dekket dem i tykt røykskader. Røykskader kan bli svart og forkullet, eller det kan gjøre elementer i hjemmet ditt ser fet og gul. Arbeide for å fjerne røykskader så snart som mulig for å hindre den fra å bosette seg i og bli en permanent del av ditt hjem.

Kontakt Forsikring


Hvis ditt hjem var forsikret mot brann, eller hvis du har en leieren er forsikring som dekker brann skade, forsikringsselskapet kan betale for en profesjonell brann restorer til å komme og rydde noen elementer i ditt hjem. Alltid kontakte forsikringsselskapet for å se om dette er et alternativ før du begynner å rengjøre elementene selv.

Ventilere når du rengjør


Røykskader ikke bare ser bra ut, men det også lukter stikkende og støvete. Denne lukten kan trenge porøse elementer i ditt hjem som tepper, møbeltrekk eller sengetøy. Før du begynner rengjøring elementer, åpne dører og vinduer for å slippe inn så mye luft som mulig. Plassere en vifte i rommet for å sirkulere luften hvis du ikke har et tak eller loft fan.

Tørre elementer raskt


Ofte, elementer som ble skadet av røyk også fikk tilsølt med vann under brannslokking prosessen. Tørk disse elementene så snart som mulig ved å plassere fans ved siden av dem, eller ved å henge dem til tørk ute i solen. Dette er spesielt viktig for tørking tepper, tepper og sengetøy. Hvis disse elementene er fortsatt våt, kan de skade tre senger, gulv og møbler.

Ren Soot


Sot vil dekke de fleste overflater i hjemmet ditt, og det kan være vanskelig å fjerne med en vanlig såpevann. I stedet bruker rubbing alkohol for å skjære gjennom fett og olje som ofte forbindes med soting. Dypp en skurebørste i rubbing alkohol og pusse vegger og gulv med det.

Fjerne røyklukt


Selv etter at du fjerner alle de soting, kan du likevel merke en røyk lukt i hjemmet ditt. Eliminere dette ved å spraye hvit eddik i luften og i harde overflater i hjemmet ditt. Dryss myke overflater med natron. Plasser en bolle full av hvit eddik i midten av rommet og la det fordampe sakte å nøytralisere lukt over flere dager.