Hovudside

Stiler av Beadboard

by Walther

Stiler av Beadboard

Beadboard er en stil av trepanel som er preget av tynne riller kjører lengden av styrene. Det er hovedsakelig to forskjellige stiler av beadboard, og enda flere typer finish alternativer. Hvis du er interessert i å legge beadboard til hjemmet ditt, sørg for at du er kjent med stiler tilgjengelig.

Tungen og Groove


Tungen og groove stil av beadboard er en stil av beadboard som bruker sporete kanter for å hjelpe montere beadboards uten tegn til spiker eller andre monteringstepper. Tungen og fjær systemet tillater styrene å bli hamret sammen med en gummihammer for å lage en sømløs overgang mellom bord lengder. Dette beadboard stil er den dyreste stil av styret for flere forskjellige grunner. Den første grunnen er at byggemåten. Not-og-fjær-systemet er dyrt å produsent på grunn av den noe kompliserte utforming. En annen grunn til at systemet er dyrere er fordi denne stilen av brettet er vanligvis laget av høyere kvalitet tre. Tungen og groove beadboard stil er den opprinnelige stilen som ble brukt med beadboard vegger og tak. Denne stilen av beadboard kommer vanligvis i lange planker.

Beadboard Sheets


Beadboard ark er rett og slett store ark, noen ganger firkantet eller rektangulære, av tynne, rillet tre ark. Folien stilen har ikke noen spesiell måte for plankene til å passe sammen. Arkene er rett og slett spikret på plass mot veggen eller taket. Denne stilen av beadboard er vanligvis laget av billigere typer tre, og noen ganger til og med laget av parkett. Platene har en lignende effekt i not-og-fjær type av beadboard, men skjøtene mellom platene er vanligvis mer synlige. Denne stilen av beadboard er best brukt for områder hvor trevirke vil det meste dekket, eller for tak der false er ikke så merkbar.

Avsluttes


Beadboard kan komme i mange forskjellige ferdig stiler. Den opprinnelige form for beadboard brukte naturlige treverk. En beis kan påføres for å gjøre beadboard se ut som hvilket som helst antall av utførelser og vasker. Det er også mulig å finne ubehandlet beadboard for flekker eller male selv. En av de billigere former for beadboard kommer vanligvis i hvitt. Den hvite overflate kan noen ganger være mindre kostbart fordi når malingen skjuler tre under, kan anvendes en lavere trekvalitet. Beadboard kan også være malt for å matche enhver fargevalget.