Hovudside

Vann og eddik for Ceramic Tile

by Walther

Navnet "keramiske fliser 'dekker et stort område av flisene som brukes i hjemmet, som terra cotta, porselen og regelmessige bad fliser. Du kan holde dem rene med en hjemmelaget kombinasjon av vann og eddik.

Rengjøring


Du kan bruke en mild løsning av vann og hvit eddik for å rense keramiske fliser. En blanding av en del vann til en del eddik vil fjerne såpeskum, rust og kalk oppbygging. Det kan drepe mold og vil bidra til å gjenopprette glans til keramiske fliser, i henhold til "Home Comforts", en guide til rengjøring.

Flekkfjerning


Eddik og vann kan også rengjøre fugemasse mellom keramiske fliser, spesielt hvis det har blitt farget av mugg eller matt av såpe avskum. Legg 1/4 kopp hvit eddik til 1 liter vann og bruke løsningen for å vaske fugemasse. For mer intensiv rengjøring, skrubbe fugemasse med en myk-stritter tannbørste, ifølge "2001 Amazing Rens hemmeligheter."

Betraktninger


Sure rengjøringsmidler er ikke generelt anbefalt for keramiske fliser fordi syren kan etse flisen, lage stygge riper som kan gjemme mold. En mild blanding av vann og eddik bør ikke skade moderne keramiske fliser. Hvis du ikke er sikker på om du bruker den, legg et par dråper av løsningen i et lite synlig område av flis og la den over natten. Hvis du ikke ser noen skade i morgen, er løsningen trygt å bruke.