Hovudside

Når Høsting Salat Har du rive eller klippe det?

by Walther

Når Høsting Salat Har du rive eller klippe det?

Salat er en kjølig vær grønnsak som kan dyrkes i hagen senger samt beholdere. I begge tilfeller høstemetoder salat forblir den samme. Du kan bruke enten hendene eller saks for å høste salat, men metoden for høsting vil avhenge av dine behov, samt hvilken type salat.

Hode Salat


Crisphead salat er en av to typer salat. Crisphead salat varianter produserer salat som danner mer kompakte hoder. Lettuces i denne gruppen omfatter isbergsalat og smør salat. Crisphead salat er oftest høstet som individuelle hoder, som høsting enkle blader ville være skadelig for salat. Crisphead salat ikke bolt så raskt som blad salat, og slik at de kan dyrkes lenger inn i vekstsesongen, som betyr at de kan høstes senere enn blad salat.

Leaf salat


Leaf salat produserer individuelle blader som ikke er så kompakt som crisphead salat varianter. Eksempler på blad salat inkluderer rød leaf salat, eik salat og Lola Rosa, et arvestykke utvalg av salat. Leaf salat kan høstes som et hode eller som individuelle blader.

Høsting Salat


Ved høstingen som et hode, må det meste av hodet av salat bli avskåret for å minimere skade eller belastning på anlegget. Når høsting et hode av salat, kutte hodet av salat, men la flere av de ytre permisjon festet til stammen av salat anlegget. Dette vil tillate salat til å lede en andre gang, og produserer en mindre leder av salat på samme plante. Når høsting enkelte blader, start med de ytterste bladene og fremgang innover. Ved høsting av enkeltblader, kan de mindre bladene være nøye rives av for hånd, eller kuttet med et par av hage saks ved foten av bladet. Bladene kan høstes så snart de er 1-2 inches høy.

Materialer


Materialer for høsting salat inkluderer en skarp kniv, hage saks, og en åpen mesh bag. Hvis du er å kutte hodet av en salat, med en skarp kniv til å skjære hodet av salat ved basen er foreslått. Tilsvarende når høste større salatblad, eller fiber salat som endive, ved hjelp av hage saks vil redusere mengden stress som oppstår under innhøstingen. En åpen mesh bag vil la deg lagre salat hoder og blader i, slik at bladene til pusten mens du fortsetter din avling.