Hovudside

Hva er forskjellen mellom en Boston Ivy & en Sub Zero Ivy?

by Walther

Hva er forskjellen mellom en Boston Ivy & en Sub Zero Ivy?

Boston eføy (Parthenocissus tricuspidata) er anlegget som Ivy League er oppkalt etter, på grunn av sin tendens til å klatre opp veggene i de anerkjente East Coast universiteter. Til tross for sin forening, er det naturlig hjemmehørende i deler av Kina og Japan heller enn USA. Sub-zero eføy, en type engelsk eføy (Hedera helix), er også en ikke-innfødte; den oppsto i deler av Europa, Russland og Skandinavia, og kom til USA med de første bosetterne.

Utseende


Begge ivies er Twining vinstokker som kan vokse til en betydelig høyde hvis gitt støtte. Selv om bladene er en tilsvarende tre-flikete form - noen ganger Boston eføy har sammensatte blader består av tre hefter - de varierer i at Boston eføy er løvskog og sub-null eføy er eviggrønne. Boston eføy produserer blomster tidlig sommer, etterfulgt av blå-svart bær. Sub-zero eføy, som alle engelske ivies, vokser i to trinn: en kjønnsløse yngelstadiet og en fall-blomstring voksne stadiet. Voksen bladene er vanligvis runde, mangler fliker.

Seasonal Color


Sub-zero eføy tilbyr ikke mye sesongens farger. Men bladene dukke opp en lys limegrønn på vårparten, sakte fading i løpet av sommeren og høsten til en dyp eviggrønne. Boston eføy, på den annen side, endres til lyse rødt, skarlagenet og lilla i høst. Boston ivyâ € ™ s fantastiske høstfarger utvikler seg best i områder hvor den mottar fulle solen.

Kultur


Sub-zero eføy er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 9, mens Boston eføy vokser i USDA sone 4 til 8. Boston eføy vokser godt i full sol eller delvis skygge, i tørr til middels fuktighet, godt drenert jordsmonn. Selv om den foretrekker full sol, verdsetter det en viss beskyttelse i varme sommer klima. Vurdere å plante det i områder med en mindre intens nordlige eller østlige eksponering. Sub-zero eføy vokser godt i full skygge. En tolerant plante, den vokser også i full sol og et bredt spekter av jordtyper, men den foretrekker konsekvent fuktighet.

Invasiv Status


Både Boston eføy og sub-null eføy kan være invasiv gitt de riktige vekstforhold. Men mens Boston eføy er litt invasiv i enkelte deler av USA, inkludert California, er engelsk eføy anses invasiv over hele landet. Med mindre det er umulig å vokse noe annet i det området du ønsker å dekke, bør du sannsynligvis hoppe over sub-null eføy.